Stig Hvide Smith er hos Argus Syn til etterkontroll. Han er strålende fornøyd og synes det er hyggelig å fortelle om hvorfor han valgte å gjøre synskorrigerende linseoperasjon.

Jeg sitter sammen med en mann som er engasjert og som brenner for frivillig innsats.

I pasientjournalen står det at Stig er 62 år gammel. Han forteller meg at han har tre barn og at hans store interesse er seiling. Gjennom mange år har han vært svært aktiv både i utførelse av sporten og i ulike sentrale lederverv innen idrett generelt.

Han har blant annet vært president både i Norges og i Nordisk Seilforbund, og satt som Nord-Europas styrerepresentant i det internasjonale seilerforbundet World Sailing i åtte år.

Stig har også vært 1ste visepresident i Europeisk Seilforbund. Han har i tidligere år vært landslagstrener for brettseilerne og er fortsatt forbundsdommer for seilsporten. Jeg blir imponert.

Stig forteller at han hele livet har vært aktiv i frivillig arbeid.  For tiden er et av hans hovedengasjement å være styreleder i «Folkeaksjonen Frisk Fremtid”. – www.friskfremtid.no. Men han sitter og i styret i Idrettspolitisk Forum.

”For å sikre sunn helse og gode vaner, bør alle barn ha kroppsøving og et sunt måltid på skolen hver dag ”, sier han engasjert.

Dette er ikke bare god langsiktig samfunnsøkonomi, men betyr og bedret livskvalitet for folk flest!

Det er lett å forstå at godt syn har vært viktig for Stig. Briller og seiling er ingen god kombinasjon. Løsningen på Stigs synsproblem ble at han fikk lagt inn synskorrigerende multifokale linser (RLE).

”Jeg hadde store forventninger til synsoperasjonen.” sier han. ”Disse ble innfridd.”

«Resultatet ble faktisk enda bedre enn det jeg ble forespeilet under forundersøkelsen.”

Stig forteller at han leste om Argus Syn på nettet og tenkte at det der må være for godt til å være sant. Han bestemte seg for å ta kontakt med klinikken for å finne ut hva som kunne gjøres med synet hans, han benyttet da + 2,5 i briller.

«Jeg måtte få andre til å lese starttiden for meg under regatta» sier han.

”Det koster penger, men å investere i god helse er det klokeste man kan gjøre”, sier han.  ”Når det gjelder livskvalitet og god helse, så er penger underordnet.  Det er fantastisk å være ute på sjøen i all slags vær uten briller og bare det å lese en smart-telefon klart og tydelig uten å fikle etter briller er uvurderlig. Jeg føler meg  yngre uten lesebrillene.”

Stig karakteriserer Argus Syn som ”gjennomprofesjonell”.

«Jeg er kanskje en sær kunde, men for å få helt optimalt syn, trengte jeg en marginal etterkorrigering». Dette ble gjort uten noen form for diskusjon.

«Jeg opplever at hos Argus gjøres alt som er nødvendig for at pasienten skal bli fornøyd. Synet mitt fungerer nå svært godt og jeg har optimalisert mestringsgleden i hverdagen og i fysisk aktivitet,» sier han med et lunt smil.