Etter en grå stær- eller en synskorrigerende linseoperasjon, vil det kunne danne seg uklarheter i den gjenværende linsekapselen. Dette skyldes at det er igjen noen få celler i kapselen etter linseoperasjonen. Det kan også være at det vokser inn celler fra kanten av linsekapselen. Denne celleveksten fører til tåkete syn, såkalt etterstær. Dette behandles med en Nd yag laser. Behandlingen går ut på at man med laserstrålen lager en åpning i linsekapselen. Slik vil lyset passere gjennom og frem til netthinnen. Dette er en smertefri og enkel behandling.

Linsebytte utføres for å behandle grå stær (katarakt). Det blir også utført for å behandle ulike synsfeil og alderssynsforandringer, eller en kombinasjon av disse forholdene (synskorrigerende grå stær operasjon).

Mange er ikke klar over at når man får grå stær har man, som hos Argus Syn, muligheten til å få operert inn multifokale eller trifokale linser for å rette opp de synsfeilene man har. Med en slik operasjon blir man både kvitt sin grå stær og sine synsfeil. Operasjonen vil føre til at man ser godt uten briller og kontaktlinser.
Les mer

Linsebytte (RLE/refractive lens exchange) er en ofte valgt løsning for permanent synskorrigering for personer som har ulike synsfeil og som i tillegg har fått alderssynsforandringer. Både når man gjør RLE eller grå stær operasjon erstattes den eksisterende linsen med en kunstig linse. Denne plasseres i linsekapselen i øyet. Pasienter som har gjort linsebytte kan aldri få grå stær.

Hos Argus Syn utfører vi alle typer linsebytte. Vi har også en avansert Nd yag laser for behandling av etterstær. Alle kontroller og eventuelle etterbehandlinger er inkludert i prisen man betaler for operasjonen.