Hvis krumningen på hornhinnen er for stor eller hvis øyeeplet er avlangt, vil lysstråler som kommer inn i øyet bli fokusert i et plan som ligger foran netthinnen. Siden lyset ikke blir fokusert på netthinnen, blir bildet uklart og det blir vanskelig å fange opp detaljer. Dette er hvorfor noen er nærsynte.

Dette tilsvarer å fotografere med et kamera som er ute av fokus. En nærsynt person uten briller vil se gjenstander på nært hold tydelig, mens gjenstander som er lengre unna blir uklare. Nærsynthet kan skyldes en arvelig eller ervervet disposisjon som vanligvis begynner å utvikle seg i barneårene og stabiliserer seg i tenårene.

Hos Argus Syn har vi alternative metoder for behandling

Første trinn i en synskorrigering hos Argus Syn er en grundig medisinsk forundersøkelse. Etter at vi har gjort denne undersøkelsen, vil vi gi deg svar på hva som vil være den tryggeste behandlingsmåten for dine øyne.

Vi behandler nærsynthet med følgede operasjoner:

1 Korrigering med Femto LASIK eller ReLEx SMILE laseroperasjon:

Generelt kan vi si at laser kan behandle styrker inntil -10. Argus Syn tilbyr den siste og mest presise generasjon laserkirurgi med Femto LASIK og den avanserte Excimer-laseren Schwind Amaris 1050 Hz, eller RelLEx SMILE for behandling av nærsynthet.

Les mer om laseroperasjon

2 Korrigering med ICL- linseoperasjon:

For en del pasienter med store synsavvik (styrke mer enn -10, og med eller uten skjev hornhinne) vil ikke laserkorrigering av hornhinnen være den optimale metoden for å oppnå godt syn. Isteden tilbys pasientene en ICL operasjon. Vi korrigerer da din nærsynthet og eventuelle skjeve hornhinne ved å føre en ekstra linse inn i øyet. Linsen plasseres mellom iris og den naturlige linsen og gir meget god synskvalitet uten briller eller kontaktlinser.

Med denne metoden (ICL) er det ingen begrensninger med tanke på hvilken brillestyrke man hadde før operasjonen.

Les mer om linseoperasjon