Fjerning av overskuddshud på øyelokkene er en av de vanligste plastikkirurgiske operasjoner både for kvinner og menn. Grunnen til at man ønsker en øyelokksoperasjon kan være mange, både kosmetiske og medisinske.

Såkalt medisinske årsaker til øyelokksoperasjon kan være overskuddshud i en slik grad at det gir skygger i synsfeltet, tyngdefølelse, eksem og svette i hudfolder på øyelokket eller uttalt bruk av pannemuskulatur som igjen gir rynkning av pannen og hodepine.

Kosmetiske årsaker kan være ønske om et mer opplagt utseende, sjenerende hudfolder/rynker, sminke som sitter dårlig eller bulende fettputer ved nesen.

Selve operasjonen utføres i lokalbedøvelse på vår moderne og godt utstyrte operasjonsstue i en behagelig og rolig atmosfære. De fleste opplever minimalt med ubehag. Man setter av en time fra man kommer til man går. Stingene fjerner vi en uke etter operasjonen. Arrene er lite synlig allerede ved fjerning av stingene og vil gradvis blekne slik at de nærmest ikke er synlige.

Hvis du lurer på om dette er noe for deg, ta kontakt for en kostnadsfri vurdering hos vår øyelokkskirurg Ruben Andersen. Han har lang erfaring med denne typen operasjoner og har over tusen fornøyde pasienter å vise til både på offentlig sykehus og hos Argus Syn.