Det står et stort smil i døråpningen. Dag Otto Lauritzen – mannen, myten og legenden. Han som måtte ta sykkelen fatt for å trene seg opp etter en stygg fallskjermulykke, og som ble Norges første etappevinner i Tour de France noen år senere. Medaljevinner i OL i Los Angeles 1984. Lauritzen er smørblid, selv til sørlending å være. Nå vil han fortelle historien om noe som ikke viste seg å være skummelt i det hele tatt, å gjennomføre synskorrigerende linseoperasjon hos Argus Syn.

Jeg anbefaler alle som vurderer synskorrigering å ta en forundersøkelse hos Argus Syn. Undersøkelsen er veldig grundig, du får svar på alt du lurer på og du kjenner deg sett og ivaretatt som menneske. Når du får resultatet og informasjon, så er det opp til deg å avgjøre om du vil gå videre.

Alderen innhenter oss alle, også en tidligere proffsyklist som har vunnet Mesternes Mester. Dag Otto ble aldri venn med kontaktlinsene; det ble for mye styr med å sette linsene på og ta dem ut.

Som idrettsutøver er jeg vant til å tåle smerte, men ubehag på øynene takler jeg svært dårlig.

Lesebriller var dermed eneste løsning, briller som ofte ble ødelagt eller som hadde det med å forsvinne.

Jeg måtte stadig vekk kjøpe nye briller, en ganske dyr løsning i lengden.

Lauritzen jobber en del for TV, noe som alltid innebærer lesing og pugging av manus før opptak. Det sier seg selv at det å se godt er en stor fordel når du har en slik jobb. Ellers så har han like vanlige utfordringer og ønsker som folk flest. Å kunne lese det som står på varene i butikken uten å måtte finne frem brillene, lese aviser, ja, ganske enkelt å kunne se godt uten briller og kontaktlinser i alle situasjoner.
Som så mange andre fikk han Argus Syn anbefalt av en venn som hadde fått tilsvarende inngrep utført hos klinikken.

For meg startet den positive opplevelsen allerede på venteværelset, da jeg kom i snakk med en hyggelig dame fra nordvestlandet.

Foredragsholderen, forfatteren og TV-personligheten fra Grimstad liker å snakke med folk. Og damen fra nordvest, inne til etterkontroll, var – beroligende nok – full av lovord om behandlingen og resultatet etter sin egen synskorrigering hos Argus Syn.

Selv ble jeg godt mottatt av optiker, lege og sykepleier etter forundersøkelsen. Jeg kjente meg helt trygg, noe som selvsagt er svært viktig når du skal gjøre noe som involverer øynene dine.

Jeg var selvfølgelig spent på selve operasjonsdagen, men jeg hadde tillit til at det ville gå bra. Behandlingen gikk utrolig greit. Og vips, til min overraskelse, så var det hele over på et blunk. Allerede neste dag var jeg ute og kjørte bil uten problemer. Jeg hadde blitt gjort oppmerksom på at jeg kunne oppleve mørkesynsforstyrrelser i den første tiden, men dette var helt borte etter et par dager.

Betydningen av godt lagarbeid, der hver enkelt får ut sitt potensiale, er et tilbakevendende tema når Dag Otto holder ett av sine mange foredrag om prestasjonskultur for bedrifter og organisasjoner. Hva synes han om lagarbeidet hos Argus Syn.

Veldig profesjonelt. Jeg mener at det en stor fordel at hele behandlingsløpet – medisinsk forundersøkelse, operasjon og kontroller – skjer på en og samme klinikk. Som pasient kjenner jeg at jeg er i sentrum, omgitt av dyktige sykepleiere og øyekirurger som samarbeider tett og godt. Du merker at du blir ivaretatt hos Argus Syn; ikke bare som en pasient, men som et menneske med tanker og følelser knyttet til synskorrigeringen. Summen av all kompetansen og samarbeidet gjør at jeg opplever å være i trygge hender.

Dag Otto vil avslutningsvis fortelle om resultatet, en enklere og bedre hverdag uten briller og kontaktlinser.

Nå koser meg med kaffen og avisen om morgenen uten å måtte lete etter brillene først. Jeg er ofte på reisefot, og jeg er glad i å lese bøker. Plutselig dukker det opp meldinger på telefonen, Det er befriende å ikke være avhengig av brillene.

Dag Otto trener fortsatt mye. Det å holde seg i form definerer ham som person, noe mye større enn bare en livsstil.

Det er herlig å se pulsklokken og displayet på tredemøllen helt klart. Hadde jeg forstått hvor trygg, rask og enkel denne behandlingen er, så hadde jeg fått dette utført tidligere.