Grå stær operasjon

Grå stær operasjon

Grå stær operasjon

Er du gråstæroperert og ønsker å bli kvitt brillene? En enkel korreksjon kan løse problemet ditt.

Bestill en medisinsk forundersøkelse i dag.

Grå stær-operasjon som gjør deg brillefri

Man kan kombinere grå stæroperasjon med operasjon for å slippe briller og kontaktlinser.

Mange er ikke klar over at en RLE operasjon også vil fjerne går stær. RLE er den vanligste behandlingen for alderssyn. I 45-50 års alderen vil de fleste, pga aldringsforandringer i øyets naturlige linse, merke et økende brillebehov. Man må begynne med lesebriller eller progressive briller. Forskjellen på en standard grå stær operasjon og en RLE behandling er at man ved sistnevnte benytter mer avanserte multifokale linser, som gjør at man ser klart både på avstand og nært. Ved standard grå stær operasjon må man derimot regne med å være avhengig av briller etter operasjonen. Muligheten til å få en brillefri hverdag er årsaken til at mange velger synskorrigerende linseoperasjon hos Argus Syn i stede for en vanlig grå stær operasjon. Selve inngrepet er det samme. 

Hva er grå stær?

Grå stær, eller katarakt, er en sykdom som rammer øyets naturlige linse og som gjør at synet blir gradvis dårligere. Linsen i øyet blir uklar og man opplever synet som tåkete. Personer som oftest er rammet av dette er 65 år eller eldre. Det anslås at minimum 60% av dem som får grå stær er mennesker i denne aldersgruppen.Grå stær kan enkelt behandles med en operasjon. Våre linsekirurger har lang erfaring med denne type operasjoner. Vi har kort ventetid på behandling.

Hva kommer grå stær (katarakt) av?

Den vanligste årsaken til grå stær er aldring. Over tid vil linsen bli utsatt for slitasje ved oppsamling av vann og protein.

Andre faktorer, som kan bidra til grå stær-utviklingen er ulike sykdommer og bruk av enkelte medikamenter. Katarakt kan også oppstå ved arv eller ved at mor har hatt røde hunder under svangerskap.

Andre faktorer som kan være årsak til katarakt er:

  • Diabetes
  • Røyking
  • Forandringer i øyets blodforsyning
  • Høy dose av stråling (UV) over tid.
  • Medfødt
  • Øyeskader

Symptomer

Man merker flere symptomer når grå stær oppstår. Det vanligste er tåkesyn. Symptomene starter som oftest i det ene øyet først.

Typiske problemer man får når man har grå stær:

  • Vanskeligheter ved bilkjøring
  • Tåkesyn
  • Problemer med sollys
  • Dobbeltsyn

Er grå stær farlig?

Grå stær er ufarlig. Tilstanden vil imidlertid påvirke hverdagen og livskvaliteten til den som er rammet. Grå stær kan behandles med en enkel og rask operasjon. Hos Argus Syn har vi gode erfaringer med operasjonene og resultatene etterpå.

Hvordan får jeg vite om jeg har katarakt – grå stær?

Når symptomene melder seg, tar mange pasienter kontakt med Argus Syn for hjelp. Når pasienten kommer til klinikken første gang utfører vi en grundig øyeundersøkelse der våre dyktige kirurger gir deg svar på om du har fått sykdommen. Etter legekonsultasjonen vil en av våre erfarne sykepleiere informerer om hva som vil skje før, under og etter operasjonen. Et viktig mål for dette første møtet hos oss er at alle spørsmål blir besvart slik at du kan føle deg trygg når du kommer på operasjonsdagen.

Utsettelse av en grå stær operasjon vil være med på å forverre synssvekkelsen og vi anbefaler derfor at rask behandling gjennomføres, slik at plagene ikke blir verre.

Hva skjer under operasjonen?

Øyets syke linse blir erstattet med en kunstig, klar linse, og synet er klart etterpå. De fleste er i tilnærmet normal aktivitet allerede dagen etter behandling.

Våre linsekirurger har lang erfaring med denne type operasjoner og vi har kort ventetid på behandling.

Man kan velge å kombinere grå stær operasjonen med behandling av alderssyn. Vi bruker da linser som gir deg mulighet til å se godt på avstand og lese uten briller. Dette kan du lese mer om under linseoperasjoner, behandling av alderssyn.

Hvorfor Argus Syn?

Teamet hos Argus Syn har utført operasjoner og behandlinger for grå stær i 25 år. Vårt hovedfokus er alltid å ta vare på våre pasientene før, under og etter operasjon. Ved å velge behandling hos oss har du mulighet til å kombinerer grå stæroperasjonen med en synskorrigerende behandling, se avsnittet om RLE og grå stær.

Gode tilbakemeldinger fra pasienter er vår beste referanse, les tilbakemeldinger fra kunder som utført behandling hos oss her.

Ta kontakt med oss i dag og vi hjelper deg!

Laseroperasjon

Laseroperasjon er en fellesbetegnelse for behandlinger der man benytter laser for å justere hornhinnekrummingen. Synsfeil blir korrigert og pasienten ser klart og godt. På denne måten behandles nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn.

LES MER »

Linseoperasjon

Er du lei av lesebrillene? Hos Argus Syn opererer våre erfarne kirurger inn kunstige linser slik at pasienten får godt syn både på avstand og nært. Vi korrigerer alderssyn, nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner med linseoperasjon. Linsene som legges inn er av meget høy kvalitet og er tilpasset den enkeltes behov. Argus Syn har vært en pioner i Norden innen denne typen behandlinger og vi har mange glade og fornøyde pasienter.

LES MER »

Grå stær operasjon

Våre linsekirurger har lang erfaring med gråstær operasjoner. Vi har kort ventetid på behandling. Henvisning er ikke nødvendig.
Man kan også kombinere gråstæroperasjon med operasjon for å slippe briller og kontaktlinser.

LES MER »

Privat øyelegetime

Hos Argus Syn får du time hos erfarne og dyktige øyeleger med kort ventetid. Den moderne og trivelige klinikken ligger sentralt plassert i Lille Grensen 5, i hjertet av Oslo, rett ved T-banestasjonen. Du trenger ikke henvisning.

LES MER »

Øyelokkoperasjon

Mange har så mye overskudd av hud på øvre øyelokk at det kan påvirke synet. En øyelokk-operasjon vil kunne gi betydelig bedring av denne tilstanden. Øyelokkplastikk er en av de vanligste utførte plastiske operasjoner.

LES MER »

Fluer i øyet /floaters

”Spindelvev eller fluer i øyet” (floaters) kan nå behandles effektivt og sikkert med laserbehandling. Argus Syn er den eneste klinikken i Norge som tilbyr behandling av floaters med laser.

LES MER »

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.