Synskorrigerende Linseoperasjon

Synskorrigerende Linseoperasjon

Ved en synskorrigerende linseoperasjon kan vi korrigere ulike typer synsfeil (alderssyn, nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner). Denne behandlingsformen benyttes for personer som er fra slutten av 40 årene og oppover. Under operasjonen erstatter vi den naturlige linsen i øyet med en kunstig, multifokal eller multifokal og torisk linse (RLE), slik at pasienten får godt syn både på avstand og nært. Våre linsekirurger har lang erfaring med å velge linser som gir optimalt syn for den enkelte pasient. Argus Syn har vært en pioner i Norden innen denne typen behandlinger og vi har mange pasienter som er glade og fornøyde etter sin synskorrigerende linseoperasjon.

Argus Syn utfører også en enkel operasjon for å korrigere synet hos pasienter som ønsker å slutte med briller etter grå stær-operasjoner.

Linseoperasjon for korrigering av alderssyn (RLE)

I 45-årsalderen begynner de fleste å merke at de får problemer med å lese uten briller. Grunnet aldersforandringer i øyet mister vår naturlige øyelinse sin evne til å fokusere på det som er nært. Dette kalles presbyopi – eller alderssynsforandringer.

Mange mennesker midt i livet har i dag et ønske om å se godt på avstand, samt å kunne lese uten briller. I dag er dette mulig med en RLE (Refractive Lens Exchange) behandling. En linse plasseres ved et enkelt operativt inngrep i øyet. Operasjonsteknikken er for øvrig den samme som man bruker ved grå stær operasjoner – en trygg operasjon som er utført på flere millioner øyne. Behandlingen er smertefri og de fleste er på jobb dagen etter. Våre kirurger har lang erfaring med innleggelse av forskjellige typer linser. De bruker et bredt utvalg av monofokale, multifokale og toriske linser. Dette sikrer at vi på optimalt vis kan skreddersy behandling til den enkeltes behov. På denne måten kan våre pasienter igjen oppleve friheten av å kunne lese uten lesebriller.

John Steinar, foredragsholder

Jeg oppfordrer dem som ergrer seg over brillebruk til å oppsøke kvalifisert hjelp. Mitt råd er å ikke være redd for behandlingen.

Grå stær og brillefrihet

De som skal opereres for grå stær har en gyllen mulighet til å samtidig bli kvitt både avstands- og lesebriller. Dersom man gjør en RLE operasjon i stedet for en tradisjonell grå stær-operasjon, vil man kunne få en enklere hverdag uten briller (les mer om RLE i avsnittet over). Også for pasienter som allerede er grå stær operert og har et ønske om å slippe lese- og/eller avstandsbriller har vi i dag gode løsninger. Ved en enkel operasjon kan vi ved å legge en ekstra linse i øyet sørge for at man får flere synsfokus – og dermed både kunne se på avstand og kunne lese uten briller. Ta kontakt med vårt erfarne medisinske personell for mer informasjon. Hos Argus Syn er ventetiden for grå stær / RLE operasjoner kort.

Synskorrigerende linseimplantat (ICL)

Synskorrigerende ICL operasjon er en god behandlingsmetode for pasienter med store synsavvik eller som av andre årsaker ikke egner seg for laseroperasjon. Etter en grundig medisinsk forundersøkelse, vil du i samråd med en av våre erfarne øyekirurger få kartlagt om linseimplantat vil være den beste løsningen for deg og ditt syn. Å legge inn linseimplantat er en enkel, trygg og smertefri behandling som vanligvis tar ca. 15 minutter pr øye. Som regel kan vi behandle begge øynene samme dag og du får raskt godt syn etter behandlingen.

Optikeren Trine kastet brillene etter synskorrigerende ICL operasjon

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og avhengig av briller og linser for å fungere. Trine Meklenborg kan knapt huske et liv uten brillestyrker på -7.00 og skjeve hornhinner. Briller og linser har vært en del av hennes hverdag siden 8-9 årsalderen. Likevel var det en dyktig optiker hun ble, endatil ansatt mellom øyeleger og sykepleiere hos Argus Syn.

Bestill Medisinsk forundersøkelse