Privat øyelegetime

Privat øyelegetime

Øyelegetime

Øyelegetime uten henvisning med kort ventetid hos Argus Syn

Når sykdommer, synsforstyrrelser eller andre øyeproblemer dukker opp, er rask undersøkelse og behandling ofte avgjørende for å få et godt sluttresultat.

Hos Argus Syn får du time hos erfarne og dyktige øyeleger med kort ventetid. Den moderne og trivelige klinikken ligger sentralt plassert i Lille Grensen 5, i hjertet av Oslo, rett ved T-banestasjonen. Du trenger ikke henvisning.

Du blir behandlet av våre spesialister i øyesykdommer. Hvis det er behov for det, blir du henvist til øyeavdelingen på sykehus umiddelbart. Pasienter som trenger øyeblikkelig hjelp blir prioritert samme dag. Veien blir dermed kort fra problemet oppstår til du er behandlet. Å forholde seg til en klinikk som Argus Syn er enklere og raskere enn den lange veien med først å gå til fastlegen for så å bli henvist til en øyelege, som ofte har lang ventetid.

Har du øye- eller synsproblemer? Hos Argus Syn har vi dyktige øyeleger som løser dine problemer og besvarer dine spørsmål. Vi har kort ventetid, og tar imot øyeblikkelig hjelp. Klinikken ligger sentralt i Oslo like ved Karl Johan i Lille Grensen 5.
Ring oss på: 22 00 59 50 

Det finnes mange ulike symptomer, sykdommer og diagnoser som bidrar til å svekke synet vårt. Under er en liste over de vanligste synsproblemene vi kan hjelpe deg med.

Grå stær (Katarakt)

Grå stær, eller katarakt, er en sykdom som rammer øyets naturlige linse og som gjør at synet blir gradvis dårligere. Grå stær kan enkelt behandles med en operasjon. Våre linsekirurger har lang erfaring med denne type operasjoner.  Vi har kort ventetid på behandling.

«Fluer» i synsfeltet

”Floaters” er forstyrrende uklarheter i synsfeltet. Det kan se ut som ”slør”, ”spindelvev”, ”fluer” eller lignende. Dette skyldes vevsrester eller bindevevstråder, som svever i glasslegemet i øyet og som kaster skygger på netthinnen. Hvis du har ”floaters” i øyet er det disse skyggebildene du ser i synsfeltet. Argus Syn er den eneste klinikken i Norge som tilbyr laserbehandlingen av denne tilstanden.

Les mer om hvordan vi behandler «fluer i synsfeltet» med vitreolyse her.

Grønn stær (Glaukom)

Grønn stær skyldes et høyere trykk i øyet enn det synsnerven tåler. Tilstanden oppdages som regel ved rutinemessige undersøkelser hos øyelege. Ubehandlet grønn stær kan føre til redusert sidesyn, dårligere skarpsyn og blindhet. Det er viktig å oppdage sykdommen tidlig slik at man kan starte behandlingen før alvorlige irreversible skader oppstår. De viktigste risikofaktorene for grønn stær er økende alder eller forekomst av grønn stær i nær familie. For disse anbefales jevnlig kontroll hos øyelege.

Etterstær

Noen ganger kan man oppleve at synet blir tåkete en stund etter at man har blitt grå stær operert. Dette skyldes en uklarhet i den gjenstående delen av linsekapselen, som den kunstige linsen blir lagt i. En enkel, rask og smertefri laserbehandling vil gjøre synet godt igjen. Ta kontakt med Argus Syn og våre erfarne øyeleger og øyekirurger gir sikker diagnose og trygg behandling.

Netthinnesykdommer

Det finnes en rekke symptomer og sykdommer kan påvirker netthinnen. Noen av dem er eksempelvis netthinnerift eller netthinneavløsning.

Du kan lese mer om netthinnesykdommer her.

Synsproblemer som følge av diabetes

Sukkersyke kan føre til skade på blodkarene i netthinnen. Skadene kan gir blødninger og hevelser, som igjen fører til arrdannelse på netthinnen og dårligere syn. Tilstanden kalles diabetisk retinopati. Pasienter med sukkersyke skal gå jevnlig til kontroll hos øyelege for å forebygge netthinneskade.

Les mer om synsproblemer som følge av diabetes her.

Blodpropp i øyet

Denne tilstanden kan oppstå både tidlig og sent i livet og kan gi varierende grad av synstap.  Ved mistanke om blodpropp er det viktig å kontakte øyelege raskt.

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) er (som regel), som navnet tilsier, aldersbetingede forandringen som skjer i den sentrale delen av netthinnen (Makula). Mange kaller det ”forkalkning på netthinnen”.  Man mister skarpsynet men sidesynet er uforandret. AMD kan gi problemer med å lese, synsinntrykket blir forvrengt, rette linjer bøyer seg og det kan bli vanskelig å gjenkjenne ansikter. Tidlig diagnose gir bedre prognose med tanke på behandling.

Les mer om aldersbetingende syn her.

Øyebetennelse (øyekatarr)

Øyebetennelse rammer både det indre og det ytre øyet.

 

Betennelse i det ytre øyet (konjunktivitt, keratitt)

Symptomer er røde øyne, gjenklistrede øyne, puss, hovne og vonde øyelokk, tåreflod og svie/ruskfølelse, vondt/smerter i øynene. Disse betennelsene kan være forårsaket av bakterier, virus, allergi eller noen ganger av sopp. Kontaktlinsebruk er også ofte en årsak.

 

Kul på øyelokket (Chalazion)

Symptomer er rødt, hovent og smertfullt øyelokk, ofte med en avgrenset kul.  Av og til kan kulen være smertefri og fredelig, men sjenerende. Dette kan kreve kirurgisk behandling.

 

Betennelse i det indre øyet (regnbuehinnebetennelse/iridocyclitt)

Symptomer er rødt øye (som oftest ensidig). Andre symptomer er lysskyhet, tåreflod og noen ganger også redusert syn.

 

Ta kontakt med Argus Syn og våre erfarne øyeleger gir sikker diagnose og trygg behandling.

Nærsynthet

En nærsynt person uten briller vil se gjenstander på nært hold tydelig, mens gjenstander som er lengre unna blir uklare. Nærsynthet skyldes en arvelig disposisjon som vanligvis begynner å utvikle seg i barneårene og stabiliserer seg i tenårene.

Les mer om nærsynthet her.

Langsynthet

Barn og unge mennesker med denne synsfeilen vil vanligvis se godt både på kort og lang avstand, fordi linsen inne i øyet kompenserer for feilene i hornhinnen eller øyeeplet. Med alderen svekkes øyemusklenes evne til å kompensere. De fleste mennesker oppdager derfor ikke problemet med overlangsynthet før de nærmer seg førtiårsalderen.

Les mer om langsynthet her.

Skjeve hornhinner

Skjeve hornhinner  – astigmatisme – betyr at hornhinnekrummingen er ujevn. Ujevnheten fører til at øyet ikke greier å fokusere lysstrålene direkte på et punkt på netthinnen slik som et normalt øye ville gjort. Øyet vil isteden fokusere lyset på flere punkter både foran og bak netthinnen og resultatet blir at man ser uklart. Skjeve hornhinner er ikke en øyesykdom, men en tilstand.

Her kan du lese mer om skjeve horninner.

Kontaktlinseproblemer

Betennelse i det ytre øyet

Symptomer er røde øyne, gjenklistrede øyne, puss, hovne og vonde øyelokk, tåreflod og svie/ruskfølelse, vondt/smerter i øynene. Disse betennelsene kan være forårsaket av bakterier, virus, allergi eller noen ganger av sopp. Kontaktlinsebruk er også ofte en årsak.

 

Tørre øyne

Det finnes ulike grader av tørrhet i øynene. Dette er et problem som øker med alderen, spesielt hos kvinner.  Moderat tørrhet gir ikke redusert syn, men kan gi svie, irritasjon, sandfølelse, kløe og røde øyne. Uttalt tørrhet kan føre til ujevnheter i hornhinnens overflate. Dette gir tåkesyn/dårligere syn.

 

Øyelegene ved Argus Syn har lang erfaring med utredning av slike tilstander.

Tunge øyelokk

Når vi blir eldre endres huden og underhuden seg i ansiktet, og huden blir mindre elastisk og vi får rynker. De første rynkene dukker som regel opp området rundt øynene og på øyelokkene. Mange mennesker får etter hvert så mye overflødig hud på øvre øyelokk at det kan påvirke synet og opplever en betydelig bedret livskvalitet ved å få operert dette.  

Les mer om vår behandling av tunge øyelokk her.

Tørre øyne

Det finnes ulike grader av tørrhet i øynene. Dette er et problem som øker med alderen, spesielt hos kvinner.  Moderat tørrhet gir ikke redusert syn, men kan gi svie, irritasjon, sandfølelse, kløe og røde øyne. Uttalt tørrhet kan føre til ujevnheter i hornhinnens overflate. Dette gir tåkesyn/dårligere syn

Øye og allergier

Allergikere kan oppleve røde øyne med tåreflod, kraftig kløe og hovne øyelokk. Noen får også eksem rundt øynene. Plagene er ofte kombinert med nysing og tett og/eller rennende, kløende nese. Symptomene kan oppstå akutt ved eksponering mot faktorer immunforsvaret reagerer på, f.eks. ny sminke, øyedråper eller en allerede kjent utløsende faktor. Plagene kan være sesongbetonte (f.eks pollenallergi) eller helårlige ( f.eks allergi mot støv, midd, mugg, sopp eller dyrehår). Det finnes god og effektiv behandling for disse plagene.

Øyeundersøkelser for førerkort

Førerkortforskriften stiller krav til skarpsyn og synsfelt hos personer som fører motorvogn. Våre øyeleger utfører de nødvendige undersøkelser som fastlegen trenger for å utstede fullstendig helseattest.

Ønsker du fortsatt å kjøre etter du har fylt 75 år, må du til legen for å få en helseattest. Den vil få en gyldighet på inntil 3 år, avhenging av din helsetilstand.

 

Laseroperasjon

Laseroperasjon er en fellesbetegnelse for behandlinger der man benytter laser for å justere hornhinnekrummingen. Synsfeil blir korrigert og pasienten ser klart og godt. På denne måten behandles nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn.

LES MER »

Linseoperasjon

Er du lei av lesebrillene? Hos Argus Syn opererer våre erfarne kirurger inn kunstige linser slik at pasienten får godt syn både på avstand og nært. Vi korrigerer alderssyn, nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner med linseoperasjon. Linsene som legges inn er av meget høy kvalitet og er tilpasset den enkeltes behov. Argus Syn har vært en pioner i Norden innen denne typen behandlinger og vi har mange glade og fornøyde pasienter.

LES MER »

Grå stær operasjon

Våre linsekirurger har lang erfaring med gråstær operasjoner. Vi har kort ventetid på behandling. Henvisning er ikke nødvendig.
Man kan også kombinere gråstæroperasjon med operasjon for å slippe briller og kontaktlinser.

LES MER »

Privat øyelegetime

Hos Argus Syn får du time hos erfarne og dyktige øyeleger med kort ventetid. Den moderne og trivelige klinikken ligger sentralt plassert i Lille Grensen 5, i hjertet av Oslo, rett ved T-banestasjonen. Du trenger ikke henvisning.

LES MER »

Øyelokkoperasjon

Mange har så mye overskudd av hud på øvre øyelokk at det kan påvirke synet. En øyelokk-operasjon vil kunne gi betydelig bedring av denne tilstanden. Øyelokkplastikk er en av de vanligste utførte plastiske operasjoner.

LES MER »

Fluer i øyet /floaters

”Spindelvev eller fluer i øyet” (floaters) kan nå behandles effektivt og sikkert med laserbehandling. Argus Syn er den eneste klinikken i Norge som tilbyr behandling av floaters med laser.

LES MER »

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.