Hva er grå stær?

Grå stær, eller katarakt, er en sykdom som rammer øyets naturlige linse og som gjør at synet blir gradvis dårligere. Linsen i øyet blir uklar, og man opplever tåkete syn. Grå stær kan enkelt behandles med en operasjon. Våre kirurger har lang erfaring med denne type operasjoner og ventetiden på behandlingen er kort.

Hvorfor får man grå stær?

Personer som oftest rammes av dette er 65 år eller eldre.Andelen av befolkningen som får grå stær øker med økende alder og ca halvparten av befolkningen vil før eller siden måtte opereres for grå stær.Over tid vil linsen bli utsatt for slitasje ved oppsamling av vann og protein. Andre faktorer kan være diabetes, røyking, forandringer i øyets blodforsyning, høy dose av UV-stråler over tid, medfødt og øyeskader.

Hva er symptomene?

Det vanligste symptomet er tåkesyn. Symptomene starter som oftest på det ene øyet først. Andre symptomer er: vanskeligheter ved bilkjøring, problemer med sollys/motlys, økt behov for lys ved feks lesing og dobbeltsyn.

Hvordan vet man at man har grå stær?

Når symptomene melder seg, tar mange pasienter kontakt med Argus Syn for hjelp. Når pasienten kommer til klinikken første gang utfører vi en grundig øyeundersøkelse der våre dyktige kirurger gir deg svar på om du har fått sykdommen. Etter legekonsultasjonen vil en av våre erfarne sykepleiere informerer om hva som vil skje før, under og etter operasjonen. Et viktig mål for dette første møtet hos oss er at alle spørsmål blir besvart slik at du kan føle deg trygg når du kommer på operasjonsdagen.

Utsettelse av en grå stær-operasjon vil være med på å forverre synssvekkelsen og vi anbefaler derfor at rask behandling gjennomføres, slik at plagene ikke blir verre.

Synskorrigerende grå stær-operasjon som gjør deg brillefri

Man kan kombinere grå stær-operasjon med operasjon for å slippe briller og kontaktlinser. Mange er ikke klar over at en RLE operasjon også vil fjerne grå stær. RLE er den vanligste behandlingen for alderssyn. Fra 45-års alder vil de fleste, på grunn av aldringsforandringer i øyets naturlige linse, merke et økende brillebehov. Man må begynne med lesebriller eller progressive briller.

Forskjellen på en standard grå stær-operasjon og en RLE behandling er at man ved sistnevnte benytter mer avanserte multifokale linser, som gjør at man ser klart både på avstand og nært. Ved standard grå stær-operasjon må man derimot regne med å være avhengig av briller etter operasjonen. Muligheten til å få en brillefri hverdag er årsaken til at mange velger synskorrigerende linseoperasjon hos Argus Syn i stedet for en vanlig grå stær-operasjon. Selve inngrepet er operasjonsteknisk det samme.

Hva skjer under operasjonen?

Å korrigere synet med linsebytte er en skånsom og smertefri behandling. Øyets syke linse blir erstattet med en kunstig, klar linse, og synet er klart etterpå. De fleste er i tilnærmet normal aktivitet allerede dagen etter behandling.

Prisliste

Hvorfor Argus Syn?

Teamet hos Argus Syn har utført operasjoner og behandlinger for grå stær i 25 år. Vårt hovedfokus er alltid å ta vare på våre pasienter før, under og etter operasjonen. Ved å velge behandling hos oss har du mulighet til å kombinere grå stær-operasjonen med en synskorrigerende behandling, se avsnittet om RLE og grå stær.

Ønsker du mer informasjon?

    Bestill medisinsk
    forundersøkelse

    Legg igjen ditt telefonnummer,
    så tar vi kontakt for en time som passer!