Laseroperasjon er en fellesbetegnelse for ulike operasjonsmetoder der man benytter laser for å gjennomføre en varig korrigering av synsfeil som nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn.

Å korrigere synet med laser er en skånsom og smertefri behandling og de fleste går på jobb dagen etter.

Kampanje:

Spar opptil 2900,- på forundersøkelse og laseroperasjon

Akkurat nå får du en grundig medisinsk forundersøkelse til kr. 200,- (ord. 1100,-) Spar kr 2000,- på laseroperasjon av øynene.

Bestill forundersøkelse

Argus bruker bransjeledende laserteknologi

ReLEx SMILE

ReLEx SMILE, som står for Small Incision Lenticule Extraction, er den nyeste godkjente metoden for synskorrigerende laseroperasjon. Argus Syn var den første klinikken i Norge som kjøpte Femtosekund laseren Visumax for denne typen synskorrigering og vi har opparbeidet oss bred erfaring ved bruk av denne. Man får minimalt ubehag og synet er normalisert kort tid etterpå. ReLex SMILE utføres på pasienter med nærsynthet og skjeve hornhinner.

SmartPulse

Sikrer bedre synskvalitet i den tidlige fasen etter operasjonen uavhengig av om det er FemtoLASIK eller overflatebehandling. Denne teknologien gir en jevnere overflate etter laserbehandling enn tradisjonelle  lasere. Pasientene opplever ofte en WOW-effekt når de oppdager hvor godt de ser rett etter operasjonen

FemtoLASIK

Gå på jobb med godt syn allerede neste dag! Vi tilbyr FemtoLASIK, en skånsom behandling som gjør det mulig å utføre synskorreksjonen  i et dypere lag av hornhinnen. FemtoLASIK er den vanligste synskorrigerende laserbehandlingen og kan benyttes på alle typer synsfeil.

ASA laserbehandling med SmartPulse

Den tradisjonelle formen for laserbehandling av hornhinnens overflate kalles Advanced Surface Ablation (ASA) eller PRK. Denne metoden utføres nå også med SmartPulse teknologi hos Argus Syn.

Når bruker vi laseroperasjon?

Med laserbehandling kan vi korrigere nærsynthet til rundt -10, langsynthet, avhengig av forholdene opp til +5 og skjeve hornhinner til -6. 

Nærsynthet

En nærsynt person uten briller vil se gjenstander på nært hold tydelig, mens gjenstander som er lengre unna blir uklare. Nærsynthet begynner vanligivs  å utvikle seg i barneårene og stabiliserer seg som regel i 20-30 års alderen. Forekomsten av nærsynthet i verden er økende, sannsynligvis pga økende grad av nærarbeid, men arv spiller også en sentral rolle.

Langsynthet

Overlangsynthet er betegnelser på en tilstand hvor øyet er for kort i forhold til øyets lysbrytende kraft. Hvis krumningen på hornhinnen er for flat eller øyeeplet er kortere enn normalt, vil lysstrålene som kommer inn i øyet bli fokusert bak netthinnen istedenfor på den. Bildet som netthinnen sender til synssenteret i hjernen blir derfor ute av fokus.

Alderssyn

I alderen 45-50 får mange mennesker problemer med å se klart når de skal lese. Behov for lesebriller er ofte kombinert med behov for briller for å se klart på langt hold. Dette problemet kan man løse ved en enkel operasjon i øyets naturlige linse. For noen pasienter med alderssyn kan behandling med laser være en god løsning. Man korrigerer et øye til godt avstandssyn og det andre til lesesyn. På den måten får pasienten klart syn både på avstand og på nært hold. Dette kalles monovision. Det testes grundig ut på forhånd hvem som egner seg for denne behandlingen.

Skjeve hornhinner

Skjeve hornhinner betyr at hornhinnekrummingen er ujevn. Ujevnheten fører til at øyet ikke greier å fokusere lysstrålene direkte på et punkt på netthinnen slik som et normalt øye ville gjort. Skjeve hornhinner behandles ofte med laser. Vi kan med dagens metoder behandle hornhinneskjevhet på inntil 6 dioptrier. Gjennom en grundig medisinsk forundersøkelse vil vi kunne avgjøre hvilken lasermetode som er best egnet til å behandle akkurat dine øyne. Argus Syn tilbyr den siste og mest presise generasjon laserkirurgi

Medisinsk forundersøkelse

Hensikten med den medisinske forundersøkelsen er å finne ut om du egner deg for permanent synskorrigering, og for å kunne avgjøre hvilken lasermetode som er best egnet til å behandle akkurat dine øyne. Forundersøkelsen er en grundig uforpliktende gjennomgang av alle forhold knyttet til synet og øynene dine.

 Jeg var overrasket over hvor fort, enkelt og smertefritt det hele var.

Are Strandli

Slik foregår en synskorrigerende laseroperasjon

Du vil bli tatt imot av våre dyktige sykepleiere som vil lose deg trygt gjennom operasjonen. Selve behandlingen går veldig raskt. Vi vil først gi deg rikelig med bedøvende dråper slik at du ikke skal føle noen smerte under behandlingen. Du kommer til å ligge på en benk. Underveis vil du kun merke trykk og berøring mot øyet, selve øyet er godt bedøvet. Du vil få instruksjoner om hvor du skal feste blikket. Mange engster seg i forkant før behandlingen for at de skal blunke. Dette er helt ubegrunnet da vi vil sette på en liten klemme som holder øyelokkene fra hverandre. Selve laserbehandlingen tar bare noen få sekunder. Du vil overhodet ikke kjenne laserstrålen mot øyet. De aller, aller fleste av våre pasienter er positivt overrasket over hvor raskt og smertefritt en laseroperasjon faktisk er.

Etter behandlingen

Når du er ferdig, vil du få de siste instruksjoner rundt hvordan du skal forholde deg. Det er fint om du enten har noen som henter deg eller om du tar en drosje hjem. De første timene etter LASIK-behandling skal du holde øynene mest mulig lukket. Disse timene vil synet være uklart. De aller fleste som får denne typen behandling kommer seg raskt, med lite ubehag.

Etter ASA-behandling er det ikke uvanlig med varierende grad av ubehag de første 2-3 dagene. Du får medisiner for å lindre ubehaget. Med ASA vil du merke at synet blir gradvis bedre dag for dag.

  Bestill medisinsk
  forundersøkelse

  Legg igjen ditt telefonnummer,
  så tar vi kontakt for en time som passer!

  Se prisliste

  Kvaliteter ved Argus Syn som sikrer din trygghet

  For å sikre den beste behandlingen har vi hos Argus Syn samlet de mest erfarne øyelegene, sykepleierne og optikerne innen fagfeltet synskorrigerende kirurgi. 

  • Lang erfaring i Norge
  • All kompetanse på ett sted
  • Frie kontroller så lenge du har behov, opp til 5 år
  • Alle kompletterende behandlinger er inkludert
  • Kontakttelefon til kirurgen 7 dager i uken, hvis du er bekymret etter operasjonen
  • Gunstige delbetalingsmuligheter, prisliste

  Har du spørsmål vedrørende behandling?

  Kontakt Argus Syn