Endelig kan Katinka spille sandvolleyball uten såre øyne.

Referanser

Endelig kan Katinka spille sandvolleyball uten såre øyne. 

Etter laserkorrigering av synet ser hun nå klart uten briller og kontaktlinser.

Katinka Muri Krahn kom for kort tid siden hjem etter 5 års utenlandsopphold i henholdsvis British Columbia i Canada og Florida. Etter videregående skole fikk hun idrettsstipend og satset på volleyball og sandvolleyball ved siden av studiene. 

Katinka, som er 25 år gammel, hadde lenge vært nærsynt. Som for mange andre, syntes hun det var krevende å kombinere briller med et aktivt idrettsliv. Sandvolleyball og kontaktlinser må vel dessuten være noe av det virkelig krevende? Katinka hadde derfor lenge vært inne på tanken om hun skulle få laseroperert synet. Så kom coronapandemien. Duggete briller på grunn av munnbind var dråpen, som fikk begeret til å renne over.

Da Katinka studerte i Canada hadde hun vurdert å ta laseroperasjon der. Men siden hun er bosatt i Norge, syntes hun det var utrygt å la seg behandle i utlandet. Etter en del sjekking valgte hun isteden Argus Syn. Klinikken ligger sentralt i Oslo og hun følte at hun fikk den tilliten hun trengte. I tillegg syntes hun det var et pluss at klinikken ga henne studentrabatt.

Forundersøkelsen:

Katinka forteller at hun følte seg godt ivaretatt under den medisinske forundersøkelsen. Øynene og synet ble målt og kartlagt av en optiker. Etterpå ble hun undersøkt av en øyelege, som også forsikret seg om at både øyehelsen og andre medisinske forhold var i orden. Møtet med disse fagpersonene ga henne trygghet.  Hun verdsatte også informasjonen hun avslutningsvis fikk av en erfaren sykepleier. 

Katinka ble glad da hun fikk tilbud om laseroperasjon kort tid etter forundersøkelsen. Med bare fravær fra studiene på selve behandlingsdagen, gikk det hele enklere enn hun hadde forestilt seg.

Operasjon: 

Katinka forteller at hun følte seg overraskende rolig da hun kom til operasjon. Hun syntes alt gikk greit. «Fantastisk at et par bedøvende øyedråper fører til smertefri laserbehandling», sier hun smilende. «Jeg opplevde det som en spennende opplevelse og mye enklere enn jeg hadde forestilt meg. Katinka hadde på forhånd vært bekymret for om hun kunne gjøre noe feil under behandlingen. Disse bekymringene viste seg å være helt grunnløse. Hun var avslappet og forteller at det hele gikk utrolig fort. 

Dagen etter var synet på plass og hun gikk i gang med lesingen på fulltid. Nå går hun en spennende eksamenstid i vente – og det er befriende å ikke være avhengig av briller og kontaktlinser i denne perioden. 

Katinka forteller at hun allerede har anbefalt flere av sine venner å kontakte Argus for synskorrigerende behandling. 

Hun legger til at hun også har regnet ut at synsoperasjon er økonomisk lønnsomt, at det er en investering, som på sikt lønner seg. 

Til slutt forteller hun at det var motiverende for henne å tenke på at synsoperasjon  også bidrar til mindre klimaavtrykk. Det er energikrevende å lage briller og kontaktlinser. I tillegg fører kontaktlinsebruk til store mengder plastavfall.

.

. 

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill Medisinsk forundersøkelse