Hvis du er i tvil angående laseroperasjon – ta en tur til Argus Syn, sier Siri Meckelborg

Referanser

Har du tenkt på hvordan livet vil bli når du ikke er avhengig av briller og kontaktlinser? Briller som dugger, faller ned på nesen og mistes, eller kontaktlinser som må byttes hver dag, gir deg tørre øyne og infeksjoner? Hadde det ikke vært deilig å slippe alt dette og få perfekt syn igjen?
Siri Meckelborg er 33 år, kiropraktor og eier av Kolbotn Kiropraktikk. Hun har tidligere vært fotballspiller både på Kolbotn og på aldersbestemte landslag. Briller og kontaktlinser var en plagsom del av hverdagen fra 12-13 årsalderen helt til hun gjennomførte en laseroperasjon hos Willy Pettersen i 2006.

Hvorfor Siri valgte synskorrigerende laseroperasjon

– Fotballen var litt av grunnen til at jeg valgte å operere meg den gangen. Når man trener flere ganger om dagen er det godt å slippe å tenke på briller og linser. Det gikk greit å spille fotball med linser, men det var jo styret med å ta dem på og av hele tiden. Etter en lang dag fikk jeg også tørre øyne, og det er veldig deilig å slippe nå.

En annen grunn til at Siri valgte synskorrigerende kirurgi er et velkjent problem for mange.

– Etter hvert som synet ble dårligere begynte jeg å få problemer med å kjenne igjen ansikter. Jeg følte meg jo litt overlegen av og til. Og da tenkte jeg at jeg måtte gjøre noe.

Viktig med forundersøkelsen

Siri var i utgangspunktet svært skeptisk til operasjon, men lot seg friste til en undersøkelse. Denne forundersøkelsen gjorde at hun ble veldig beroliget og trygg på situasjonen.

– Jeg vurderte for og imot laseroperasjon lenge, og jeg hadde ikke gjort det hvis jeg ikke hadde hatt noen der som geleidet meg på riktig vei. Jeg ble godt ivaretatt, og da jeg hadde gjort forundersøkelsen ble jeg veldig beroliget. Det er veldig dyktige fagfolk der.

Siri foretok en ASA laseroperasjon, som er en korreksjon i hornhinnens overflate. Hun forteller om lite smerter og bivirkninger i ettertid.

– Jeg hadde noe ubehag, men ikke mer enn det som var forespeilet. Det var tre dager da jeg var litt ømfintlig for lys, men jeg hadde ikke noen problemer utover det. Med den nye metoden IntraLase LASIK vet jeg det går mye lettere.

Dette var det rette å gjøre

Mange forteller at den første tanken de får etter laseroperasjonen er at “dette skulle jeg gjort før!”. For Siri var det imidlertid et annet inntrykk som sitter igjen som sterkest.

– Man er jo gjerne litt groggy om morgenen, men det jeg husker godt er hvordan det var morgenen etter laseroperasjonen å lukke opp øynene og endelig se konturer igjen. Bare det å se forskjell på trærne var stort. Jeg setter utrolig stor pris på friheten det gir meg å ikke være avhengig av briller og kontaktlinser. Morgenstellet tar kortere tid og jeg kan være mer impulsiv i forhold til aktiviteter.

Siri forteller at selv om hun nå lever et liv uten briller og kontaktlinser, har synet sklidd litt tilbake.

– Jeg har hatt en periode med mye lesing og studier og jeg vurderer å gjøre en enkel etterkorrigering på det ene øyet. Jeg har ingen betenkeligheter med å la meg behandle igjen. En etterkorrigering er jo forøvrig noe jeg ikke trenger å betale for.

Hva vil du si til de som er skeptiske til en synskorrigerende laseroperasjon?

– Hvis du er i tvil – ta en tur til Argus Syn, foreta en undersøkelse og snakk med dem. Det er flinke folk som jobber der. Jeg følte meg godt tatt vare på og i trygge hender. Det overbeviste meg om dette var det rette å gjøre, avslutter Siri.

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill Medisinsk forundersøkelse