Den verdensledende kombinertløperen Jarl Magnus Riiber gleder seg til ny sesong uten briller og kontaktlinser.

Referanser

Hadde det vært verdensmesterskap i laseroperasjon hadde jeg satt pengene mine på Argus Syn.

Jarl Magnus Riiber kommer inn på mitt kontor og slår av en prat etter at han har vært på kontroll hos øyelege Willy Pettersen. Synet hans er blitt helt klart og Jarl er kjempefornøyd med at han valgte synskorrigerende laseroperasjon hos Argus Syn.

Kombinasjonen idrett og dårlig syn er problematisk for de aller fleste. Jarl var nærsynt og var avhengig av briller og kontaktlinser. Dette skapte problemer og stress både under trening og når han var med i konkurranser.
Jarl forteller at når han hoppet på ski, spratt kontaktlinsene ofte ut av øynene i det han for over hoppkanten.
At jeg mistet kontaktlinsene mens jeg hoppet, skjedde i alle fall i halvparten av rennene jeg var med i ”, forteller han.

Kontaktlinsebruken førte også til at Jarl fikk hornhinnebetennelse. Han ble derfor nødt til å bruke briller.
Når du hopper i verdenscup i Holmenkollen med hornhinnebetennelse og briller under hoppbrillene, har du Holmenkolltåka medbrakt, forteller han litt oppgitt. Da blir det utfordrende å treffe hoppkanten…»

Allerede da han var 4 år gammel begynte Jarl å hoppe på ski. Han deltok aktivt i konkurranser i hele ungdomstiden. Siden han også var god i langrenn, måtte han på et tidspunkt velge mellom å bli kombinertløper eller skihopper.
Jeg fikk min første worldcup pallplass da jeg var 17 år gammel. Jeg var da kommet inn på landslaget og hadde bestemt meg for at jeg ville satse på kombinert fremover. I dag har han vunnet worldcup imponerende 12 ganger og er en av de to i verden med flest worldcup seire på en sesong!

Jarl forteller at livet og utøvelsen av sporten er blitt mye lettere etter at han fikk laserkorrigert synet. ”I tillegg til å se godt, har jeg også fått bedre balanse når det går fort”, forteller han.

Jarl synes laserbehandlingen gikk over all forventning. Han skryter av både kirurgen og sykepleierne, som han opplevde som imøtekommende og profesjonelle. ”Operasjonsdagen gikk smooth. Jeg trodde det skulle være ubekvemt, men det var det ikke. Jeg opplevde ingen smerte verken under eller etter behandlingen. Etter operasjonen hadde jeg noen timer med litt kløe i øynene og så var det hele over.

Jeg startet raskt igjen med treningen og er nå inne i en fin periode”, forteller han videre.” Jeg gleder meg til vinteren og en sesong der ikke synsproblemer, briller og kontaktlinser tar fokus fra det jeg skal drive med”.

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill Medisinsk forundersøkelse