Joe Ditlev Johnsen: – Å laserkorrigere synet var overraskende uproblematisk.

Referanser

Jeg møter en opplagt og blid Joe Ditlev Johnsen. Han er på kontroll hos Argus Syn. For en drøy måned siden fikk han muligheten til å laserkorrigere synet. Han er strålende fornøyd.

Ble sliten av å anstrenge øynene
Joe, som i dag er 47 år gammel, har i alle år vært nærsynt med skjeve hornhinner. Som ung var han hos optiker og fikk briller, men han ble aldri komfortabel med å bruke dem. ”Jeg mislikte så sterkt å bruke briller, at jeg kun benyttet dem når det var helt nødvendig. Etter hvert gikk det i ulike ”billigbriller”. Fordi jeg anstrengte øynene mye, ble jeg ofte sliten. På jobb og i møtesammenheng var det alltid viktig å finne en plass der jeg kunne se best mulig. Ute på gaten, kunne jeg gå rett forbi folk jeg kjente, fordi jeg ikke så dem.”

Situasjonen var lite tilfredsstillende og Joe tenkte stadig på at noe måtte gjøres. En kollega fortalte at han hadde vært hos Argus Syn for å laserkorrigere synet. Han anbefalte Joe å kontakte klinikken.

Imøtekommende ansatte hos Argus Syn
”Allerede da jeg ringte klinikken fikk jeg tillit. Sykepleieren jeg snakket med var høflig og imøtekommende. Jeg følte straks at jeg ble tatt vare på og at jeg var velkommen. Under forundersøkelsen opplevde jeg ikke noe press på at jeg skulle la meg operere. Det var fokus hva som ville være den beste løsningen for meg og mitt synsproblem. Jeg ble så ivrig at jeg ba om å bli operert samme dag. Hos Argus Syn gjør legene medisinsk undersøkelse av øynene på forundersøkelsen. Siden øynene mine i den forbindelse var blitt dryppet, fikk jeg beskjed om at det ikke var tilrådelig. Denne beskjeden var også med å gi tillit. Øyelege Willy Pettersen var for øvrig veldig hyggelig.

Smertefri operasjon
«Jeg gruet meg selvfølgelig til inngrepet. Men, det var lite å uroe seg for. Det hele gikk veldig raskt og jeg hadde ingen smerter. Jeg dro faktisk på jobb og satt i telefonkonferanse senere samme dag», sier Joe.

Joe var både nærsynt og hadde utviklet presbyopi. Midt i 40-årene får de fleste mennesker såkalt alderssyn. Som en følge av dette, trengte Joe ulik brillestyrke for å lese og for å se på avstand. For en god del mennesker med alderssyn, kan monovision være en god løsning. Synet blir da laserkorrigert slik man kan se godt i alle situasjoner. Som en del av forundersøkelsen ble det undersøkt om Joe egnet seg for denne løsningen.

En helt ny verden å spille squash med godt syn
Til daglig jobber Joe som Key Account manager i Post Nord. Han er stadig på farten, det blir mye bilkjøring og mange timer foran PC-skjermen. Da er det deilig å slippe briller som skal av og på.

På fritiden er han glad i å drive med sport. Han forteller at han er en ivrig squash-spiller, og det var en utfordring med nærsyntheten. ”Det er en helt ny verden å spille med godt syn. Nå ser jeg jo ballen,” sier han med et smil.

På vinteren liker Joe seg også godt i slalombakken. Han har tidligere forsøkt seg med slalombriller med styrke, men det fungerte dårlig. Årlig er det guttetur på fjellet og han sier han nå gleder seg veldig til slalomsesongen.

Før han går ut sier Joe med et smil, ”Nå anbefaler jeg alle mine venner, som bruker briller og kontaktlinser, å kontakte Argus for synskorrigering. – Flere sier at de ikke tør.”

”Jeg klarte ikke engang å bruke kontaktlinser, men dette var virkelig ikke noe å være redd for!”

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill øyelegetime uten henvisning