Gjennomførte synskorrigerende laserbehandling, tjente tiendeler og sparte penger

Referanser

Du kjenner kanskje søsteren, Christina, men nå for tiden hører du oftere om hennes bror hekkeløper Vladimir Vukicevic, 10 ganger norsk mester på 110 meter, 4 ganger semifinalist i EM, VM-deltaker og innehaver av norgesrekorden satt i august 2020. Vladimir løper stadig raskere, nærmer seg OL og fokuserer maksimalt på de viktige detaljene som gjør ham bedre. Trening, kosthold, hvile og godt syn. Sistnevnte var en utfordring inntil Willy Pettersen hos Argus Syn løste problemet.

Den nye Norgesrekorden på 110 meter er 13 sekunder og 53 hundredeler. I løpet av den tiden skal du hoppe over 10 hekker på 1,06 meter. Vi snakker om eksplosiv styrke, spenst, utholdenhet og presisjon. I verdenstoppen, der Vladimir Vukicevic holder til, handler alt om konsentrasjon og timing, effektivisering av hver bevegelse og hvert steg som skaper det perfekte løpet.
Vladimir har ennå ikke tatt ut det maksimale han er god for. Det er det han jakter på og trener for. Drømmen er at løpet hvor alt klaffer kommer i OL, helst i finalen.

Kontaktlinser som faller ut, tørre øyne – eller briller utendørs i all slags vær – er til irritasjon for alle. For en idrettsutøver i verdenstoppen betyr det i tillegg tapte ti- og hundredeler.

 

 

Lytt til erfarne sjøfolk

Treningskompis og samtalepartner, topproeren Are Strandli, rådet Vladimir til å oppsøke dr. Willy Pettersen hos Argus Syn. Strandli, som selv ble synsoperert hos Pettersen for et par år siden, kan alt om livet før og etter sin synskorrigerende laserbehandling.
Som sagt så gjort, etter en grundig forundersøkelse var saken klar.
– Jeg skal ikke underslå at jeg var usikker i dagene før forundersøkelsen, det er tross alt mine øyne og mitt syn det dreier seg om. Å bli møtt av profesjonelle, og ikke minst rolige, sykepleiere og leger gjorde meg trygg. Jeg opplevde at undersøkelsen og samtalene handlet om mine behov og ønsker og jeg fikk svar på alt det jeg lurte på, – i trygge omgivelser. Jeg mener, du skal lete lenge før du finner noen som har mer erfaring enn Willy Pettersen når det kommer til vellykket laserkirurgi. Jeg fulgte rådene og valgte ReLEx SMILE.

Smertefri laserbehandling

Den store dagen kom, Vladimirs øyne ble laserbehandlet og plutselig var det overstått. Selve inngrepet var helt smertefritt, og han la merke til at synet allerede var bedre i det han reiste seg fra behandlingsbenken.
– Utviklingen de første timene og dagene etter inngrepet var helt fantastisk. Hadde jeg visst at det var så enkelt og smertefritt så hadde jeg fått dette gjort for lenge siden.

Tilbake til treningshverdagen og penger spart

Mye er som før, men nå er Vladimir kvitt alt det styret knyttet til brille- og kontaktlinsebruk. Det er fullt fokus på å forbedre alle bevegelsene og rytmikken som skaper det perfekte løpet, – tunge løft, spensttrening, teknikk og hurtighet – kosthold og restitusjon. Sånn er livet for en profesjonell friidrettsutøver, som har brukt år på å bygge seg opp, en som jakter det perfekte løpet og som håper at det kommer i OL. Han ønsker også å nevne det økonomiske, at han – på litt sikt – har spart penger på å kvitte seg med briller og kontaktlinser.
– Det er en god investering. Du merker det kanskje ikke i det daglige, men i løpet av noen år så koster det ganske mange tusen kroner å bruke kontaktlinser og å bytte til nye briller og solbriller med styrke. Jeg har regnet på det, laserbehandlingen lønner seg også rent økonomisk. Når jeg tenker på hvor enkelt livet har blitt, også utenfor idrettsbanen, er jeg ikke i tvil. Selv om idretten er mitt fag, så prøver jeg meg gjerne på et avsluttende slagord: «Nytt syn, nytt liv!» – kan dere bruke det?

Argus Syn takker for praten og for forslaget. Og lover å sitte klistret foran skjermen, forsøksvis uten å blunke, når Vladimir Vukicevic løper sitt livs løp.

 

Laseroperasjon av øynene - Vladimir Vukicevic

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill Medisinsk forundersøkelse