Øyeskolen

Øyeskolen

Lær mer om dine øyne – synsproblemer, fakta og tips.

Vi hjelper deg å ta det rette valget. Har du spørsmål, ta kontakt med oss og du vil få personlig rådgivning av våre erfarne sykepleiere.

Synskorrigering med laser

Laseroperasjon er fellesbetegnelsen for ulike behandlingsmetoder gjennomført med laser. Argus tilbyr behandlingsmetodene FemtoLASIK, ReLEx SMILE og overflatebehandlingene SmartPuls “No touch” og ASA. Med laserbehandling kan vi korrigere nærsynthet , langsynthet til  og skjeve hornhinner til. Med en grundig medisinsk forundersøkelse finner vi ut hvilken behandlingsmetode som passer ditt syn best.
Les mer om synskorrigerende laseroperasjon her

Historie og omfang

På slutten av 1980 tallet hadde forskerne kommet frem til en teknologi der man ved en enkel operasjon kunne justere krumningen på hornhinnen, slik at lysbrytning ble optimal. Man kunne dermed få permanent klart syn uten å bruke briller eller kontaktlinser. Denne korrigeringen av hornhinnekrumningen ble gjort med laser. Siden den gang har laseroperasjon av øyne blitt en vanlig operasjon og i dag har ca 55 millioner mennesker laserkorrigert synet sitt.
Les mer

LASIK

LASIK betyr Laser Assisted Situ Keratomileusis. Kirurgen benytter et instrument, et mikrokeratom eller mikrokniv til å lage et lite snitt ytterst i hornhinnen. Man laserkorrigerer deretter i de dypere lag av hornhinnen Selv om det i dag er kommet mer avanserte og skånsomme metoder, finnes det fortsatt klinikker i Norge som tilbyr LASIK med mikrokniv.

FemtoLASIK

For omkring 10 år siden ble det utviklet en teknologi der man benytter en femtosekund laser til å lage snittet i hornhinnen. Man laserkorrigere deretter synsfeilen i de dypere lag av hornhinnen. Denne metoden heter FemtoLASIK. Fordi en femtosekund laser er langt mer presis og skånsom enn en mekanisk kniv, gir synsoperasjon med femtosekund FemtoLASIK et sikrere resultat, mindre bivirkninger og kortere tilhelingstid. Dette er den eneste laseroperasjonen inne i hornhinnen, som er godkjent av FDA til synsoperasjon av piloter og astronauter.

Laseroperasjon på hornhinnens overflate

Den første lasermetoden for behandling av synsfeil var korrigering på hornhinnens overflate. Dette begynte man med for ca 25 år siden.
Les mer

SmartPuls, ”No-Touch” overflate-behandling

Excimer lasermaskinen Schwind Amaris 1050 Hz’s «SmartPuls» er en ny teknologi som gir raskere tilheling og stabilt syn enn eldre metoder, som f.eks LASEK, ASA eller PRK. Med SmartPuls trans epitelial synskorrigering foregår synskorrigeringen på øyets overflate uten berøring av instrumenter, svamper eller alkoholløsninger. Alle trinn i behandlingen blir utført med laser.

Morsomme fakta om øyet

  • Hele fire femdeler av alle sanseinntrykk kommer via øynene.
  • Øyet består av to millioner deler.
  • Du blunker mindre når du leser, noe som er grunnen til at øynene dine hurtigere blir trøtte. Du blunker mer mens du snakker.

Bestill medisinsk forundersøkelse

Legg igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg for å avtale time!

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.