Langsynthet

Langsynthet

Langsynthet

Hvis krumningen på hornhinnen er for flat eller øyeeplet er kortere enn normalt, vil lysstrålene som kommer inn i øyet bli fokusert bak netthinnen istedenfor på den. Bildet som netthinnen sender til synssentret i hjernen blir derfor ute av fokus.

Barn og unge mennesker med denne synsfeilen vil vanligvis se godt både på kort og lang avstand, fordi linsen inne i øyet kompenserer for feilene i hornhinnen eller øyeeplet. Med alderen svekkes øye-musklenes evne til å kompensere. De fleste mennesker oppdager derfor ikke problemet med overlangsynthet før de nærmer seg førtiårsalderen.

Vi behandler langsynthet med følgende metoder:

Korrigering med laser:

Det finnes ulike metoder for behandling av langsynthet. En grundig medisinsk forundersøkelse vil vi gi deg svar på hva som vil være den tryggeste behandlingsmåten for dine øyne. Generelt kan vi si at laser kan behandle styrker inntil + 6.

Argus Syn tilbyr den siste og mest presise generasjon laserkirurgi med den avanserte Eximer-laseren Schwind Amaris 1050 Hz og IntraLase™ LASIK, for å behandle nærsynthet.

Denne behandlingen er nøye tilpasset den enkelte pasients behov, og gir gode resultater.

Les mer om laseroperasjon her

Korrigering med ICL – linseoperasjon:

For en del pasienter med store synsavvik (overlangsynthet) vil ikke laserkorrigering av hornhinnen være den optimale metoden for å oppnå godt syn. Isteden tilbys pasientene en ICL-operasjon. Vi korrigerer da langsyntheten ved å føre en ekstra linse inn i øyet. Linsen plasseres mellom iris og den naturlige linsen og gir meget god synskvalitet uten briller eller linser.

Med denne metoden (ICL) er det ingen begrensninger med tanke på hvilken brillestyrke man hadde før operasjonen.

Dette er en enkel og trygg måte å behandle langsynthet på.

Les mer om linseoperasjon her

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.