Grå stær

Grå stær

Hvis krumningen på hornhinnen er for stor eller hvis øyeeplet er avlangt, vil lysstråler som kommer inn i øyet bli fokusert i et plan som ligger foran netthinnen. Siden lyset ikke blir fokusert på netthinnen, blir bildet uklart og det blir vanskelig å fange opp detaljer.

Dette tilsvarer å fotografere med et kamera som er ute av fokus. En nærsynt person uten briller vil se gjenstander på nært hold tydelig, mens gjenstander som er lengre unna blir uklare. Nærsynthet skyldes en arvelig disposisjon som vanligvis begynner å utvikle seg i barneårene og stabiliserer seg i tenårene.

Vi behandler nærsynthet med følgende metoder:

Korrigering med laser :

Det finnes ulike metoder for behandling av nærsynthet. Med en grundig medisinsk forundersøkelse vil vi gi deg svar på hva som vil være den tryggeste behandlingsmåten for dine øyne. Generelt kan vi si at laser kan behandle styrker inntil -10. Argus Syn tilbyr den siste og mest presise generasjon laserkirurgi med den avanserte Eximer-laseren Schwind Amaris 1050 Hz og IntraLase™ LASIK, for behandling av nærsynthet.

Les mer om laseroperasjon

Korrigering med ICL- linseoperasjon:

For en del pasienter med store synsavvik (styrke mer enn -10) vil ikke laserkorrigering av hornhinnen være den optimale metoden for å oppnå godt syn. Isteden tilbys pasientene  en ICL operasjon. Vi  korrigerer da  din nærsynthet ved å føre en ekstra linse inn i øyet. Linsen plasseres mellom iris og den naturlige linsen og gir meget god synskvalitet  uten briller eller linser.

Med denne metoden (ICL) er det ingen begrensninger med tanke på hvilken brillestyrke man hadde før operasjonen.

Les mer om linseoperasjon

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.