Argus Syn
– Norges ledende spesialklinikk innen synskorrigerende kirurgi

I dag kan de aller fleste, med et mindre kirurgisk inngrep, bli hjulpet til å se godt uten briller eller kontaktlinser. Hos Argus Syn korrigerer vi nærsynthet, langsynthet, skjeve hornhinner og alderssyn. Behandlingen gir en varig endring av brytningsforholdene i øyet slik at man blir normalsynt.

Har du spørsmål vedrørende behandling?

Kontakt oss

Lang erfaring med synskorrigerende behandling

Argus Syn er pionér i Norden innen permanent synskorrigering med laser, tilleggslinser og linsebytte. Klinikken har mer enn 20 års erfaring innen dette fagfeltet. Våre øyekirurger utfører alle godkjente behandlingsmetoder.

Nyeste teknologi hos Argus Syn

Som første klinikk i Norden har Argus Syn i løpet av de to siste årene anskaffet både den avanserte Schwind Amaris 1050 Hz excimer laseren og Femtosekund laseren VisumaxTM.

Som første klinikk i Norden har Argus Syn i løpet av de to siste årene anskaffet både den avanserte Schwind Amaris 1050 Hz excimer laseren og Femtosekund laseren VisumaxTM.

Vi tilbyr ulike behandlingsmetoder med den nyeste teknologi. Vår Schwind Amaris laser er den raskeste og mest presise av alle excimer lasere på det norske markedet. Maskinens «eye tracker camera» overvåker øyets posisjon 1050 ganger i sekundet, slik at den lynraske laserstrålen følger øyets bevegelser kontinuerlig under hele operasjonen.

Til denne nye excimer laseren er det utviklet en teknologi, «SmartPuls» som gir pasientene enda rasker restituering og godt syn. Mange uttrykker stor glede og overraskelse når de opplever at synet er forbedret allerede umiddelbart etter behandlingen.

Visumax er en Femtosekund laser for ReLEX SMILE synskorrigering (Les mer). Ved Femto LASIK synskorrigering kombinerer vi bruken av Amaris og Vismax.

Hos Argus Syn møter du leger, sykepleiere og optikere med stor kompetanse innen synskorrigerende kirurgi

Vår policy er at vi kun bruker offentlig godkjent helsepersonell i pasientbehandlingen. De fleste av våre sykepleiere og optikere har vært ansatt hos Argus i mer enn 15 år. Du møter derfor et samkjørt og kunnskapsrikt team. Gjennom deltagelse på de viktigste fagkongresser og -kurs, kunnskapsdeling og leverandørkontakt holder vi oss til enhver tid faglig oppdatert. Som pasient blir du tatt godt tatt vare på av våre hyggelige og dyktige øyeleger, optikere og sykepleiere. Du er i trygge hender hos Argus Syn.

Permanent synskorrigering – en av verdens mest vanlige medisinske behandlinger

Godt syn er viktig for menneskers livskvalitet. Å korrigere synet med laser, tilleggslinser (ICL) eller linsebytte (RLE) er en skånsom og smertefri behandling og de fleste går på jobb dagen etter. Dette er hovedårsakene til at millioner av mennesker hvert år blir hjulpet til godt syn uten briller og kontaktlinser.

Kvalitetssikring

Argus Syn er ISO-sertifisert og har utviklet et omfattende kvalitetssystem for klinikken. Klinikken blir årlig revidert av Dovre sertifisering. Argus Syn ble første gang sertifisert i 2004 i henhold til ISO 9001: 2000 for synskirurgi og behandling av øyesykdommer. Klinikken ble i 2017 sertifisert i henhold til ISO 9001:2015 og resertifisert etter samme standard i 2022.

Viktig om smittevern

Som kirurgisk klinikk har Argus Syn gjennom alle år praktisert et omhyggelig og kvalitetssikret hygiene- og renholdsregime for å eliminere muligheten for bakterievekst og smitte. Dersom du ikke føler deg helt frisk på den avtalte dagen for besøk, ber vi om at du holder deg hjemme og i stedet kontakter oss for å avtale ny tid – noe som selvsagt er kostnadsfritt og uproblematisk.

Besøkende til klinikken oppfordres til å benytte antibacdispenseren i resepsjonsområdet til å rengjøre hendene ved ankomst.

Hos Argus Syn har vi valgt å samle øyekirurger, optikere og sykepleiere med lang erfaring innen synskorrigerende kirurgi i våre klinikker sentralt i Oslo og Bergen. Klinikken er åpen alle dager i uken mellom klokken 08.00 og 16.00. Øyelegene er i tillegg tilgjengelige alle syv dager i uken for spørsmål fra pasienter som er behandlet.

Argus Syn har landets mest avanserte utstyrspark med hensyn til apparatur og måleinstrumenter for forundersøkelser av øye og synsforhold. Klinikken har også de nyeste og mest avanserte lasermaskinene i markedet. Argus Syn er den første klinikken i Norge som har anskaffet den nyeste godkjente metoden for laserbehandlingen ReLEx SMILE.

Klinikken har de strengeste krav til hygiene og sterilitet og følger samme standard og kontroll som universitetsykehusene.

Argus Syn er den eneste synskorrigerende klinikk en i Norge som ISO- sertifisert. Klinikken ble sertifisert allerede i 2004 og ble sist resertifisert etter standarden
ISO 9001: 2015 for synskirurgi og behandling av øyesykdommer i 2020.

Argus Syn tilbyr alle anerkjente metoder for synskorrigerende kirurgi, som vil si ulike metoder for laserkorrigering, tilleggslinser (ICL) og linsebytte (RLE).

For å finne den behandlingen som vil gi best resultat for den enkelte, blir man hos Argus Syn alltid grundig forundersøkt av både optiker og Øyelege. Denne optiske og medisinske konsultasjonen avsluttes med en informasjonssamtale sammen med en av våre erfarne sykepleiere.

Samarbeid med Vision For All Norge

Argus Syn har siden 2003 samarbeidet med Vision For All Norge (VFA). VFA er en humanitær, ideell organisasjon som arbeider for den dårligst stilte delen av befolkningen i ulike utviklingsland. Arbeidet består i å ta synsprøver og bekjempe blindhet.

I snart 15 år har vi mottatt brukte briller fra pasienter som er synsoperert ved vår klinikk. Vi samler inn et stort antall hvert år. Brillene sendes til VFA som igjen deler dem ut til personer som er for fattige til å kjøpe briller selv. På den måten hjelper våre synsopererte pasienter de dårligst stilte i fattige land til å få et bedre liv.

Dersom du ønsker å lese mer om prosjektet, kan du klikke her.

På vegne av VFA takker vi alle pasienter som gjennom årene har donert sine briller gjennom Argus Syn.