Aud og Erik Lindløkken har gode dager uten briller og kontaktlinser etter laseroperasjonen

Jeg sitter og tar en kaffekopp sammen med ekteparet Aud og Erik Lindløkken, som har vært til kontroll og som er strålende fornøyd etter at de tok laseroperasjon hos Argus.

Aud, som er 49 år, forteller at hun var nærsynt fra hun var ung. I alle år brukte hun både kontaktlinser og briller. ”Da jeg kom i slutten av 40 årene og alderssynsforandringene meldte seg, tårnet det seg skikkelig opp”, sier hun. Optikeren hadde problemer med å finne riktige kontaktlinser og hun ønsket ikke å bruke briller. «Jeg slet med hodepine, muskelsmerter og spenninger. Hvis jeg brukte kontaktlinser var de enten gode på avstand eller på nært. Jeg fant ikke kontaktlinser ”som virket for alt”».

Erik er 42 år. Han var langsynt (ca+3,5) og hadde skjeve hornhinner (ca -2,50). Med andre ord hadde han et betydelig synsavvik, noe som gjorde at han var helt avhengig av briller og kontaktlinser. Brillene ga ubehag i form av trykk på neseryggen pga. bihuleproblemer. Erik forteller at han spesielt syntes det var upraktisk og slitsomt med linser og linse-utstyr når han var på reise.

Bestemte seg til slutt for å bestille en forundersøkelse for laseroperasjon

Både Aud og Erik hadde lenge tenkt på muligheten å gjøre en synskorrigerende laseroperasjon, men de var usikre og hadde latt det ligge. En samtale med en venn, som var operert hos Argus Syn, gjorde utslaget. Vennen uttrykte at han var kjempefornøyd med valget han hadde gjort, sitt nye syn og behandlingen hos Argus. Ekteparet bestemte seg derfor i første omgang for å ta en forundersøkelse. Da ville de få vite om de egnet seg for behandling. Aud opplevde forundersøkelsen og informasjonen hun fikk som en positiv opplevelse.

«Vi følte oss i trygge hender. Legene og pleiepersonalet var profesjonelle. Vi merket godt at de kunne jobben sin».

Aud opererte inn multifokale linser

Auds synsproblem ble løst ved at hun fikk operert inn multifokale linser. Dette er en linse som gir godt syn både på avstand og nært. Legene hos Argus Syn har lang erfaring og gode resultater med synskorrigerende linser som er tilpasset den enkelte. Jeg er en person som liker å ”ha kontroll” og vite hva som skjer underveis. Her fikk jeg informasjon hele veien og følte at jeg var med på alt som ble gjort. Det var beroligende og behagelig. Et par dager etter operasjonen dro Aud til Firenze på jobb-tur. Det var fantastisk å reise og å komme til den vakre byen uten briller og kontaktlinser.

Eriks øyne ble laserbehandlet med InstaLase LASIK

Kombinasjonen langsynt og skjeve hornhinner egner seg ofte godt for laserbehandling. Erik forteller: Jeg følte meg trygg. Jeg synes faktisk operasjonen var spennende. I taxien på veien hjem hadde jeg allerede så godt syn at jeg satt og leste på navigasjonen foran i bilen. Da jeg kom hjem tok jeg et par Paracet og en middagslur og etterpå var det ikke noe ubehag. Neste morgen var vi på kontroll på klinikken. Vi kjørte bil og var på jobb resten av dagen, der vi bl.a. satt foran PC’en og jobbet. Å korrigere synet med laser ”er det enkleste jeg har vært med på”, avslutter Erik fornøyd.

Hverdagen er i det hele tatt blitt mye enklere. Av og til våkner vi om natten og er redd vi har sovnet med linsene på. Men etter noen sekunder synker vi fornøyd tilbake på puta. Vi sovner trygt igjen i vissheten om at vi nå er brille- og kontaktlinsefri.