Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie

Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som tekstforfatter, musiker og scenekunstner er det upraktisk å være avhengig av briller.  Hun syntes synsoperasjon var så skummelt at det ikke var aktuelt, – helt til en kjempefornøyd venninne, som hadde laserkorrigert synet, fikk henne på andre tanker. 

Da Stine Cecilie fant hjemmesiden til Argus Syn fikk hun tillit og tok kontakt. Det var også positivt at hun raskt fikk time både til medisinsk forundersøkelse og behandling.

  • Jeg er så glad for at jeg gjorde det, sier Stine Cecilie entusiastisk da hun var hos Argus Syn til etterkontroll.
  • Det var rett og slett rørende å våkne opp med perfekt syn dagen etter behandlingen, nærmest for godt til å være sant. Det var en magisk opplevelse å gå gjennom Slottsparken; jeg så omrisset av blomster og blader og så fargenyansene helt klart – jeg har aldri før sett så mye og så tydelig, og jeg kommer aldri til å glemme den opplevelsen. 


Stine Cecilie hadde i utgangspunktet skjeve hornhinner. Kontaktlinser fungerte ikke fordi det ga henne tørre øyne. Det ble slitsomt å lese noter på nært hold, se ut over og få kontakt med publikum, for så å lese tekst og noter på kort hold igjen.

Brillene var til hinder på flere plan i livet, også i hverdagens praktiske gjøremål
– lese, se på TV, jobbe med data, eller når hun gikk på stranden og drømte om å bruke flotte solbriller. I tillegg kom det estetiske, – hvordan brillene endret utseende og fremtoningen hennes. Det var rett og slett ikke alltid hun var i humør for å ha biller på.

  • Etter at jeg tok mot til meg gikk det fort. Jeg kom raskt inn til en grundig medisinsk forundersøkelse, hvor jeg ble godt ivaretatt og fikk svar på alle mine engstelige spørsmål. Både optikeren, sykepleiere og øyelegen tok seg god tid med meg, og det ga meg en trygg følelse. 
  • Den synskorrigerende laserbehandlingen var over på kortere tid enn jeg hadde        forestilt meg. Jeg må innrømme at jeg hadde høy puls da jeg møtte i klinikken operasjonsdagen. Det hele gikk imidlertid mye raskere og bedre enn jeg hadde trodd. Jeg opplevde av den erfarne øyelegen var oppriktig interessert og lett å snakke med, og med litt humor greide jeg å slappe mye bedre av. 

Inne til første etterkontroll er det en strålende fornøyd Stine Cecilie vi snakker med. Hun snakker entusiastisk om en enklere arbeidshverdag, og om den fantastiske opplevelsen å våkne med godt syn, om farger, klare konturer og hvordan resultatet etter laserkorrigeringen har forandret livet hennes. 

–       Mitt råd til andre som gjerne vil, men ikke tør å korrigere synet: Dette er den beste investeringen jeg har gjort, bare gjør det!