– Tusen takk til Argus Syn for min nye, brillefrie tilværelse etter laseroperasjon.

Janecke Kopaas har en meningsfylt, variert og hektisk hverdag. Ved siden av familieliv med barn og hund, jobber hun i et medisinsk-teknisk firma innen ortopedi og idrettsmedisin. Hun er en sporty og aktiv jente som trener mye. I langrennssporet koser hun seg aller mest.
Da Janecke bikket 50, begynte hun å merke at hun fikk problemer med å lese uten briller. Hun hadde alltid vært vant til å ha full frihet og irriterte seg over at hun var blitt avhengig av å bruke lesebriller. Hun ramser opp situasjoner som ble slitsomme: Brillene måtte tas av og på når hun vekslet mellom å lese dokumenter, se på dataskjermen eller snakke med menneskene rundt seg på jobben. Det ergret henne når lesebrillene ”alltid” lå igjen i bilen når hun skulle handle i butikken. Det ble da umulig å lese teksten på varene hun skulle kjøpe. Når hun var på restaurant var menyer umulig å lese. Listen over irritasjonsmomenter ble stadig lengre og Janecke ble mer og mer motivert for å gjøre noe med problemet.

Ble anbefalt laseroperasjon av venninne

Janecke har en god venninne, som ofte snakket varmt om behandlingen hos Argus. Da Janecke i tillegg hørte om en tidligere kollega som også var operert for å korrigere alderssynsforandringer, bestemte hun seg for å sjekke muligheten for et liv uten briller. Etter anbefaling fra en som jobber i øyebransjen, bestilte hun time til en uforpliktende forundersøkelse hos Argus Syn i Oslo Sentrum.
Forundersøkelsen gikk fint. Janecke ble anbefalt en løsning der man kun laserkorrigerer det ene øyet. Denne metoden kalles monovision og er en god løsning for mange mennesker som med alderen er blitt avhengig av lesebriller. Janecke forteller at hun følte seg svært godt ivaretatt på forundersøkelsen. Spesielt synes hun det var positivt å bli anbefalt en rimeligere og mindre omfattende laseroperasjon enn det hun i utgangspunktet hadde bedt om da hun kom til klinikken. Det ga trygghet å oppleve at det kun var det faglige som avgjorde hvilken type behandling Dr. Pettersen anbefalte henne.

Følte seg trygg på det som skulle skje

Laseroperasjonen gikk raskt og over all forventning. Den gode informasjonen og varmen Janecke møtte både på forundersøkelsen og under operasjonen gjorde at hun følte hun seg trygg på det som skulle skje. Behandlingen var helt smertefri og Janecke slappet godt av. Hun følte hun var i profesjonelle hender. Allerede to uker etter laseroperasjonen deltok hun på et turrenn på 6,5 mil – uten problemer!
Hverdagen på jobben, beskriver Janecke som natt og dag etter at hun fikk laserkorrigert synet. Å slippe lesebriller har gjort arbeidet mye enklere. Hun leser klart og ser alt omkring seg uten problemer. Hjemme er det slutt på klissete og fete brilleglass når hun lager mat og prislappene i butikken leses uten problemer.

Janecke gir øyelege Willy Pettersen og hans personale ved Argus Syn sin varmeste anbefaling. Hun avslutter: «Klinikken har en rolig og behagelig atmosfære, samtidig som det er profesjonelt til fingerspissene. Straks man kommer inn i resepsjonen opplever man en behagelig stemning. Her er det overhodet ikke noen samlebåndsfølelse. Jeg ble hele tiden sett som en individuell og viktig person. Dette var med å skape den tryggheten jeg trengte for å overlate noe så viktig som synet mitt til andre. Jeg er strålende fornøyd med min laserbehandling og jeg anbefaler andre å gjøre det samme!»