SYNSOPERASJONEN VAR SOM EN UNGDOMSINJEKSJON!

Som billedkunstner og skulptør er synsinntrykkene og synssansen en nødvendig faktor for kunstneren Harald Oredam. Kunsten hans er først og fremst et visuelt uttrykksmiddel, så for han er synet den absolutt viktigste sansen.

Med alderen merket Oredam at synet gradvis ble dårligere. Skilt og plakater ble mer og mer utydelige, noe som førte til en økende begrensning også for hans kunstneriske utøvelse. Som billedhugger er sveising en teknikk som han benyttet ganske ofte. Etter hvert ble synet så redusert at han motstrebende måtte gi opp denne uttrykksformen. Da besluttet Harald Oredam at det var på tide å gjøre noe med situasjonen. Det resulterte i en RLE linseoperasjon hos Argus Syn.

– Valgte Argus Syn

Etter en grundig forundersøkelse hos Argus Syn fikk han vite at han kunne ha god nytte av en RLE linseoperasjon. Behandlingen går ut på at en avansert, høyteknologisk linse plasseres inne i øyet. Resultatet blir at man kan se godt både på avstand og nært uten å måtte bruke briller.

Oredam forteller at han etter forundersøkelsen ikke var i tvil om at han ønsket operasjon. Han var imponert over profesjonaliteten han møtte hos Argus Syn. Den grundige informasjonen, det strømlinjeformede opplegget og roen han møtte ved klinikken gjorde han trygg på sitt valg.

Skulptur ved inngangen til Oslo konserthus laget av Harald Oredam

– Resultatet etter RLE linseoperasjon

Han kan fortelle at operasjonen og tiden etterpå gikk over all forventning. Det var ingen smerter hverken under eller etter inngrepet. Hverdagen har blitt enklere og at det har lettet arbeidsdagen betraktelig. Han er igjen i full sving med sveising av skulpturer og jobber nå med et spennende oppdrag.

Oredam uttrykker at han er fascinert over hvordan dagens teknologi kan bidra til forbedring av sansene. Det å igjen kunne se godt og kunne lese uten briller er rene ungdomsinjeksjonen! «For meg har det vært en udelt positiv opplevelse som har bedret min livskvalitet.»

Vil du også ha et nytt liv uten briller og kontaktlinser? Det første steget til uavhengighet starter her.