Synsoperasjonen er økonomisk lønnsomt men det viktigste er investeringen i livskvaliteten.

Karl Otto Gulseth er i dag på kontroll hos Argus Syn. Etter å ha slitt med dårlig syn på grunn av skjeve hornhinner, har han laserkorrigert øynene. På kontrollen etter behandlingen ble det konstatert at han ikke lenger trenger å bruke briller.

Karl Otto er en aktiv småbarnsfar. Han er glad i idrett og nyter ofte livet på og ved sjøen. Midt oppe i alle aktivitetene, ble brillene ofte et irritasjonsmoment. De var i veien, de dugget eller var skitne. Fine solbriller var en ønskedrøm.

Karl Otto ble heller aldri komfortabel med å bruke kontaktlinser. Han syntes det var ubehagelig å ta seg på øynene når disse skulle tas på og av. Men å laserbehandle synet syntes han derimot var ukomplisert.

”Jeg opplevde personalet hos Argus Syn som profesjonelle og hyggelige. De ga meg den tryggheten jeg trengte. Selv om jeg hadde mange spørsmål i forkant, opplevde jeg ikke at jeg ble sett på som ”masete”. Øyekirurgen var rolig og behagelig. Jeg merket at her var det et miljø med mye erfaring og høy kompetanse, som fulgte med i tiden. I tillegg har klinikken en moderne og avansert maskinpark.”

Karl Otto syntes også det var betryggende at man under forundersøkelsen ble undersøkt og fikk samtale med et team bestående av øyekirurgen, optiker og sykepleier. ”Her fikk man både sjekket helsetilstanden og synet. I tillegg fikk jeg grundig informasjon og svar på alle mine spørsmål.”

Som de fleste andre, som blir synsoperert, var Karl Otto på jobb dagen etterpå. Han forteller at han var litt forsiktig et par uker, men levde mer eller mindre som normalt.

”Jeg hadde utrolig lite ubehag”, forteller han.

”Nå i etterkant kan jeg glede meg over at jeg slipper å tvinge øynene til å fokusere, slik jeg måtte før hvis jeg forsøkte å se uten briller. Jeg opplevde noe tørrhet, som forespeilet, men det gikk over. I det hele tatt ble jeg på forhånd godt informert om hva som kom til å skje”.

Karl Otto forteller at han har regnet på det og kommet frem til at over tid er synsoperasjonen er en god økonomisk investering. Han understreker imidlertid at den viktigste investeringen er i livskvaliteten.

”Sist sommer var fantastisk. Jeg kunne hoppe fra bryggen, se godt og ta på mine nyinnkjøpte solbriller. Nå gleder jeg meg til vinteren da jeg kan kjøre slalåm uten briller”

”Jeg nyter gleden ved å gjenkjenne folk på avstand, kjøre bil uten briller og å ha god balanse når jeg er i aktivitet.”

Avslutningsvis ønsker Karl Otto å komme med et innspill til andre som vurderer synsoperasjon: ”Å bestemme seg for laserkorrigere synet er en mental reise. Mitt råd er:

Bestill en forundersøkelse. Vurder så etterpå om du ønsker gjennomføre behandlingen”.