Jeg fikk mitt første par med briller da jeg var 4 år. Jeg var overlangsynt, hadde skjeve hornhinner og gikk med ”lapp” på øyet i flere år for å trene opp det svakeste øyet. I forbindelse med idrett fikk jeg mine første linser da jeg var ca 13 år. Det fungerte heller dårlig, forteller Nina som nå har gjennomført en synskorrigerende linseoperasjon hos Argus Syn.

Synsproblemene påvirket jobben negativt

Med de synsproblemene jeg hadde, var det ikke lett å gjennomføre utdannelsen og ha et aktivt liv. Mange ganger har jeg vært svært frustrert. Jobbene mine krever ekstra presisjon. I tillegg må jeg bruke fargede beskyttelsesbriller fordi jeg arbeider med laser. Sist vinter ble synet ytterligere forringet. Ingen linser kunne tilpasses og jeg fikk store problemer med å utføre jobben min, forteller Nina.

Dermed satte jeg i gang med å sjekke mulighetene for synskorrigerende behandling for alvor. Tilbudet for linseoperasjon, som vi har her på Vestlandet er ikke tilfredsstillende nok. For meg var det kun behandling hos Argus Syn som var aktuelt!

Kjørte fra Sandnes til Oslo for å få best mulig kvalitet på behandlingen

Selv om veien er lang fra Sandnes til Oslo synes jeg kvaliteten på klinikken og måten jeg ble tatt i mot på var helt topp. Jeg vil her trekke frem at det var spesielt viktig for meg at Argus har fagutdannet helsepersonell, som kan jobben sin. Øyekirurgene og helsepersonalet har også lengst erfaring i Norge, forteller Nina.

Jeg fikk korrigert synet ved hjelp av en hjelpelinse i øyet. Senere i høst fikk jeg en korrigerende laserbehandling på det ene øyet. De første ukene etter behandlingene var synet litt tåkete, men det kom seg dag for dag. Lite ubehag var det også!

I dag har jeg ”perfekt” syn. Ingen problemer i det hele tatt, og det lille ubehaget var det vel verd. Nå kan jeg gjøre det jeg vil uten å huske på linsevæske, beholder og øyedråper for tørre og såre øyne eller briller…Takk for et bedre og enklere liv!!