Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og avhengig av briller og linser for å fungere. Trine Meklenborg kan knapt huske et liv uten brillestyrker på -7.00 og skjeve hornhinner. Briller og linser har vært en del av hennes hverdag siden 8-9 årsalderen. Likevel var det en dyktig optiker hun ble, endatil ansatt mellom øyeleger og sykepleiere hos Argus Syn.

Jobben hennes går ut på å undersøke pasienter før og etter laserkorrigering eller linsebytte. Det betyr at hun hver dag møter mennesker som er takknemlige for at de valgte synskorrigering, og som stråler fordi de nå ser godt uten briller og kontaktlinser. Den bebrillede optikeren vår ønsket så sterkt å oppleve den samme gleden selv.

  • Jeg hadde tenkt lenge på synskorrigering med laser og var fast bestemt på å få det utført her på klinikken. Det viste seg å være litt mer komplisert enn jeg hadde trodd.

Optiker Trine utfører grundige undersøkelser av pasientene som kommer til medisinsk forundersøkelse. Selv om de fleste blir godkjent for synskorrigering, så skjer det ikke i 100% av tilfellene. Noen ganger finner vi tilstander som gjør at pasienten må undersøkes enda grundigere før vi eventuelt kan anbefale en operasjon og velge metode. Vår egen optiker viste seg, ironisk nok, å være et slikt tilfelle.

Etter å ha blitt grundig undersøkt av optiker og øyeleger hos Argus Syn, ble hun anbefalt en ICL-operasjon. Det vil si å få lagt inn en linse bak øyets pupiller slik at vi kan korrigere høy grad av lang- eller nærsynthet uavhengig av hornhinnens tykkelse. Dette synskorrigerende inngrepet har også den fordelen at det er reversibelt. Dermed kan vi bytte eller fjerne ICL dersom synet skulle endre seg senere i livet.

  • Siden jeg skulle bli operert av en av mine egne kolleger, så følte jeg meg ekstra trygg da det ble min tur til å være pasient i operasjonssalen. Jeg hadde fått drypp i øynene og var bevisst, men jeg så selvsagt ingen verdens ting der jeg lå. Da den første ICL-linsen kom på plass, kunne jeg plutselig se mikroskopet til øyelege Ruben Andersen helt klart. Snakk om umiddelbar effekt!

Slik gikk det til da optiker Trine Meklenborg endelig kunne ta farvel med kontaktlinsene og kaste brillene. Som så mange andre før henne så er også Trine fornøyd med resultatet av synskorrigeringen.

  • Selve operasjonen tok kortere tid enn jeg hadde trodd. Selv om jeg, som optiker, vet at det er sånn, så må jeg likevel innrømme at jeg ble litt overrasket over at jeg ikke kjente smerte eller ubehag i det hele tatt – ikke en gang i et halvt sekund. Det tok bare noen timer før jeg kunne se perfekt på begge øynene.


Hvis du er en av dem som vurderer å ta synskorrigering, så er du hjertelig velkommen til å spørre Trine når du er til forundersøkelse. Hun deler gjerne sine opplevelser fra operasjonsstuen med deg.

  • Når jeg sammenligner synet mitt i dag med hvordan det var før jeg tok operasjonen, så kan jeg ikke unngå å anbefale synskorrigering.