Emran Shah smiler fra øre til øre. Han kommer akkurat ut fra siste kontroll etter synskorrigerende laseroperasjon hos Argus Syn. Han kan ikke få fullrost leger, sykepleiere og optiker ved klinikken nok.

Emran forteller at han brukte lang tid før han tok beslutningen om å gjennomføre en laseroperasjon av synet. Som mange andre syntes han det var skremmende å skulle overlate noe så viktig som øynene til noen andre. Etter grundig overveielse ville han likevel undersøke hvilke muligheter som fantes. Emran sjekket nøye. Han kontaktet flere synsklinikker og stilte mange spørsmål. Etter denne ”grundige runden” var Emran ikke i tvil. Hvis øynene hans skulle behandles, skulle det skje hos Argus.

Fant trygghet hos Argus Syn

Kompetansen og erfaringen hos Argus er helt unik og skiller seg klart fra det man møter på andre klinikker, forteller han. Emran sier han merket dette spesielt godt når han stilte ulike spørsmål til dem han snakket med. De kompetente svarene og den gode informasjonen han fikk hos Argus Syn speilet kunnskapen og erfaringen de sitter inne med. Samtalen med den profesjonelle sykepleieren ga han den tryggheten han trengte. Spesielt syntes han det var viktig at det var øyelegen og ikke en optiker som undersøkte øynene hans før beslutningen om operasjonen ble tatt.

Smertefri laseroperasjon

Emran har ikke problemer med å innrømme at han var nervøs på behandlingsdagen. Som mange andre tenkte han: Er laserbehandling trygt? Han ler likevel godt når han forteller at fokus på engstelse viste seg å være bortkastet bruk av energi.

«Jeg lå faktisk og ventet på at laseroperasjonen skulle begynne da jeg plutselig forstod at det var overstått! Fullstendig smertefritt. Etter behandlingen gikk det også som jeg var forespeilet. Et par timer med irritasjon på øynene var det hele før synet var på plass. Rett og slett for godt til å være sant.»

To uker etter laseroperasjonen dro Emran på ferie til Dubai med kona. På denne turen gikk det virkelig opp for han hvor mye enklere livet var blitt uten briller. Basseng-aktiviteter, soling, nye solbriller. Livskvaliteten har rett og slett økt betraktelig.

Som å bli frisk etter mange års «sykdom»

Han beskriver det, som å ha blitt frisk fra en sykdom – en utrolig følelse av frihet. Emran er selvstendig næringsdrivende og har en aktiv hverdag som krever at han til enhver tid er på alerten. Det er deilig å endelig se omgivelsene krystallklart. Med brillene var han ofte plaget av det innskrenkede synsfeltet han hadde. Sikten ble dessuten ikke optimal gjennom dugg, flekker eller riper i brilleglassene. I tillegg sier Emran at han etter operasjonen opplever å ha fått bedre og klarere syn enn han tidligere kunne oppnå med selv nye og godt pusset briller.

Emran nøler ikke med å gi Argus Syn sin varmeste anbefaling. Han sier at behandlingen har svart til alle hans forventninger. Dette er ikke noe som kan beskrives før en har tatt sjansen. Frihetsfølelsen som brillefri er ubeskrivelig, avslutter Emran.