RLE er den vanligste behandlingen for alderssyn. Fra 45-års alder vil de fleste, på grunn av aldringsforandringer i øyets naturlige linse, merke et økende brillebehov. Man må begynne med lesebriller eller progressive briller. En synskorrigerende linsebytteoperasjon kan derfor være et godt alternativ for pasienter som ønsker å slippe dette.

Synskorrigerende linseoperasjon (RLE)

Ved en synskorrigerende linseoperasjon kan vi korrigere ulike typer synsfeil slik som alderssyn, nærsynthet, langsynthet og skjeve hornhinner. Under operasjonen erstatter vi den naturlige linsen i øyet med en kunstig, multifokal linse (RLE), slik at pasienten får godt syn både på avstand og nært.

En annen fordel med en RLE-behandling er at pasienten ikke kommer til å utvikle grå stær senere i livet. Er man allerede operert for grå stær i det offentlige, kan vi utføre en enkel supplerende operasjon slik at man får bedre syn på avstand og nært.

Når bør man vurdere RLE?

Dersom man merker at det blir vanskeligere å lese, se godt på nært hold, er avhengig av lesebriller eller multifokale linser, kan det være på tide å vurdere en synskorrigerende linseoperasjon.

Medisinsk forundersøkelse

Hensikten med den medisinske forundersøkelsen er å finne ut om du egner deg for permanent synskorrigering og hvilken behandlingsmetode som vil være den beste for deg. Forundersøkelsen er en grundig uforpliktende gjennomgang av alle forhold knyttet til synet og øynene dine.


Våre linsekirurger har lang erfaring med å velge linser som gir optimalt syn for den enkelte pasient. Argus Syn har vært en pioner i Norden innen denne typen behandlinger og vi har mange pasienter som er glade og fornøyde etter sin synskorrigerende linseoperasjon.

Hvordan blir resultatet?

Operasjonen kan gjenopprette evnen til å se godt på nært hold, redusere eller fjerne behovet for lesebriller og gi klart avstandssyn. Selve prosedyren gir raske resultater. Pasienter opplever betydelige forbedringer allerede en dag eller to etter inngrepet.

Kvaliteter ved Argus Syn som sikrer din trygghet

For å sikre den beste behandlingen har vi hos Argus Syn samlet de mest erfarne øyelegene, sykepleierne og optikerne innen fagfeltet synskorrigerende kirurgi. 

 • Lang erfaring i Norge
 • All kompetanse på ett sted
 • Frie kontroller så lenge du har behov, opp til 5 år
 • Alle kompletterende behandlinger er inkludert
 • Direktenummer  til din kirurg 7 dager i uken, hvis du er bekymret etter operasjonen

Prisliste

Ønsker du informasjon?

  Bestill medisinsk
  forundersøkelse

  Legg igjen ditt telefonnummer,
  så tar vi kontakt for en time som passer!