Spørsmål og svar

Før behandling

Jeg bruker lesebriller. Kan det behandles?

Ja. Med dagens teknologi har vi gode metoder for å behandle alders-langsynthet. Så myten om at man alltid må bruke lesebriller etter synskorrigerende operasjon stemmer ikke. På en forundersøkelse vil vi kunne slå fast hvordan vi best kan løse ditt synsproblem.

Hva er forskjellen mellom ASA, FemtoLASIK og ReLEx SMILE?

ASA er en forkortelse for Advanced Surface Ablation. Ved hjelp av en høyteknologisk laser omformes det ytterste laget av hornhinnen, slik at lysstråler som treffer øyet blir fokusert riktig på netthinnen og gir skarpt syn. Etter ASA vil synet gradvis bli klarere og klarere. ASA er en overflatekorrreksjon på linje med LASEK og cTEN.

FemtoLASIK.

LASIK er en forkortelse for Laser In-situ Keratomileusis, som betyr ”å forme hornhinnen fra innsiden”. Ved LASIK-inngrep brukes den synskorrigerende laseren til å omforme vev i det indre av hornhinnen istedenfor på den ytre overflaten.
Dette foregår på følgende måte:
  • Ved hjelp av laser – FemtoLASER – løsnes et tynt lokk i den aller ytterste delen av hornhinnen.
  • Med den synskorrigerende laseren endres så hornhinnens krumning, slik at lysbrytningen passer til øyets lengde. Det tynne lokket strykes så forsiktig på plass igjen.
  • Etter noen minutter fester lokket seg, slik at man igjen kan blunke og lukke øyet normalt.
  • Allerede timer etter behandlingen begynner synet å normaliseres.

ReLEx SMILE

Dette er den nyeste godkjente operasjonsmetoden.Man endrer hornhinnens krumning ved å fjerne en tynn skive med hornhinnevev fra midten av hornhinnen

Hvor lang tid tar laserbehandlingen?

Laserbehandling går svært fort, og er et av de enkleste og mest komfortable kirurgiske inngrep du kan gjennomgå. 
Behandlingstiden kan variere noe fra pasient til pasient, men fra begynnelse til slutt tar ikke behandlingen mer enn ca. 10 minutter per øye, hvorav den synskorrigerende laseren kun jobber noen få sekunder. Alt i alt vil du tilbringe vel en time på klinikken den dagen du skal behandles.
Oppholdet avsluttes med en siste sjekk hos øyelegen før du reiser hjem, samt at vi gir deg informasjon om hva du skal ta hensyn til når du kommer hjem.

Hvilken laserbehandling skal jeg velge?

FemtoLASIK er siste generasjon LASIK-behandling. Med denne behandlingen brukers laser i alle trinn av operasjonen i motsetning til mikrokniv som fortsatt er vanlig på mange klinikker. Dette gjør din synskorrigerende behandling enda mer sikker, skånsom og presis. Etter at denne teknologien ble tilgjengelig i Norge, velger Argus Syns kirurger utelukkende denne behandlingsformen når de skal utføre en LASIK-operasjon.

Hvordan kan jeg vite om jeg egner meg for synskorrigerende behandling?

De fleste som bruker briller eller kontaktlinser kan ha stor nytte av laser- eller linseoperasjon. Den eneste måten å fastslå om man egner seg for behandling, er å komme på en uforpliktende forundersøkelse.

Hvorfor bør jeg velge synskorrigerende behandling hos Argus Syn – fremfor andre steder?

Argus Syn har øyekirurger med mer enn 20 års erfaring innen laserbehandling og linsebehandling av øyne. Klinikken er blant de ledende i Nord-Europa innen operasjoner av alderssyn. Kompetansen og erfaringen øyekirurgene sitter på er uten tvil det viktigste momentet å ta hensyn til når du velger å gjennomføre synskorrigerende behandling.
Argus Syn har innført kvalitetsystem og er sertifisert i henhold til ISO 9001 :2015 for synskirurgi og behandling av øyesykdommer. Sertifiseringen innebærer at vårt kvalitetsarbeid årlig blir vurdert av eksternt fagpersonale.
Vårt personale, øyeleger, optikere og sykepleiere deltar hver år på internasjonale kurs, møter og kongresser for å holde seg oppdatert på den nyeste forskningen og teknologien innen synskorrigerende behandlinger.
Argus Syn er kjent for den personlige oppfølgingen hver enkelt pasient får. Vi ser det som svært viktig at pasientene våre blir undersøkt av en av våre øyekirurger på forundersøkelsen.

Hva skjer på en forundersøkelse?

På forundersøkelsen vil vi sjekke din øyehelse og vurdere dine muligheter for synskorrigerende operasjon. Vi vil gjøre nødvendige målinger og forberedelser slik at du er klar for behandling. Optikere og sykepleiere vil bistå legen med målinger, men det er kirurgene selv som undersøker øynene dine og tar medisinske avgjørelser i forhold til behandling. Det er satt av god tid til informasjonssamtale med en av våre erfarne sykepleiere. På denne måten blir du godt forberedt og trygg. Forundersøkelsen er uforpliktende – du binder deg ikke til noen operasjon.

Jeg har grå stær og vil gjerne klare meg uten briller. Er det mulig?

Ja. Ved å gjøre en RLE operasjon (multifokal linser for aldersyn) vil vi samtidig som vi gir deg brillefritt syn også fjerne den grå stæren.

Kan jeg behandle begge øyne samme dag?

Ja. Store internasjonale undersøkelser viser at det ved synskorrigerende behandlinger er trygt å behandle begge øynene samtidig. I dag velger de fleste pasientene denne løsningen.

Hvor finner jeg klinikken?

Argus Syns lokaler ligger sentralt i Oslo sentrum. Kollektivtilbud, buss, tog, trikk og t-bane ligger i umiddelbar nærhet. Adressen er: Lille Grensen 5, 5 etg, 0159 Oslo.

Under behandling

Hvor lang tid tar laserbehandlingen?

Laserbehandling går svært fort, og er et av de enkleste og mest komfortable kirurgiske inngrep du kan gjennomgå. 
Behandlingstiden kan variere noe fra pasient til pasient, men fra begynnelse til slutt tar ikke behandlingen mer enn ca. 10 minutter per øye, hvorav den synskorrigerende laseren kun jobber noen få sekunder. Alt i alt vil du tilbringe vel en time på klinikken den dagen du skal behandles.
Oppholdet avsluttes med en siste sjekk hos øyelegen før du reiser hjem, samt at vi gir deg informasjon om hva du skal ta hensyn til når du kommer hjem.

Gjør behandlingen vondt?

Nei. Pasienten får lokalbedøvende øyedråper som gjør at du ikke skal kjenne noen smerte under operasjonen.
FemtoLASIK
Behandlingen medfører lite ubehag i etterkant, og de fleste kan gå på arbeid allerede dagen etter inngrepet.
ReLEx SMILE
ReLEx SMILE er den nyeste metoden for synskorrigerende operasjon. Behandlingen medfører minimal ubehag de nærmeste timene etter operasjonen. Man kan vanligvis uten problemer gå på jobb dagen etter inngrepet.
ASA
Etter ASA-behandling kan noen pasienter føle et visst ubehag de første par døgnene. Vi vil derfor sende med deg smertstillende medisiner, samt legge en beskyttende linse på øyet ditt. Denne linsen vil vi fjerne når du kommer på din første kontroll.
Linseroperasjoner
Disse behandlingen medfører svært lite ubehag i etterkant og vi ser at de aller fleste er på jobb dagen etter linseoperasjonen.

Etter behandling

Hvor lenge etter behandlingen kan jeg gå på jobb?

Dette kommer an på hvilken behandling som velges. Under en forundersøkelse finner vi ut hvilken løsning som vil være best for deg, og vi vil da også kunne si mer om forventet tilhelingstid. Generelt kan vi si at de aller fleste av våre pasienter er tilbake på arbeid dagen etter en behandling.

Hva slags resultater kan jeg vente meg etter laserbehandling?

Store internasjonale studier viser at de aller, aller fleste som gjennomgår laserbehandling av øynene ser like bra eller bedre enn det de gjorde med briller eller kontaktlinser før behandlingen. Erfaring og kunnskap er uten tvil den viktigste faktoren for godt resultat.
Argus Syn har meget erfarne øyekirurger som kan vise til mer enn 20 års erfaring og imponerende resultater med denne behandlingsformen.

Er behandlingen effektiv og gir stabile resultater?

Et stort antall internasjonale studier viser at laserkorreksjon av øyne er et trygt, effektivt og varig alternativ til å bruke briller eller linser. I løpet av de siste tyve årene har laserbehandling bidratt til at millioner av mennesker rundt i verden, som tidligere var avhengige av briller eller linser, har fått normalt syn.
Argus Syn har mer enn 20 års erfaring med denne behandlingsformen og kan vise til gode og stabile resultater.
RLE behandling for aldersynsproblemer gir varig resultat.

Overnatting?

For de av våre pasienter som trenger overnatting, har vi avtale med hoteller i nærheten av vår klinikk.

Vi tilbyr gunstige finansieringsløsninger med mulighet for delbetaling eller rentefri betalingsutsettelse!

Blogg

Lær mer om dine øyne – synsproblemer, fakta og tips. Vi hjelper deg å ta det rette valget. Har du spørsmål, ta kontakt med oss og du vil få personlig rådgivning av våre erfarne sykepleiere.

Gå til Blogg
Bestill Medisinsk forundersøkelse