Argus Blogg – i trygge hender

Syn, synsfeil, øyelidelser og behandlinger

Vi hjelper deg å ta det rette valget. Har du spørsmål, ta kontakt med oss og du vil få personlig rådgivning av våre erfarne sykepleiere.

Se godt etter laserbehandling og spar penger i tillegg

Trygg synskorrigeringen hos Argus Syn – Grundig forundersøkelse og samarbeid mellom øyeleger og optikere gir trygghet og gode resultater.

Les mer

Argus Syn, klinikken der erfarne øyeleger og optikere samarbeider for maksimal pasientsikkerhet og synsresultat.

Trygg synskorrigeringen hos Argus Syn – Grundig forundersøkelse og samarbeid mellom øyeleger og optikere gir trygghet og gode resultater.

Les mer
Test1

Argus Syn har åpnet ny klinikk i Bergen

Høsten 2022 åpnet Argus Syn ny klinikk for synskorrigerende behandling i lokalene til Volvat i Laguneparken utenfor Bergen. På klinikken…

Les mer
Synkorrigerende øyeoperasjon

Synskorrigerende øyeoperasjon

Omtrent halvparten av alle mennesker har synsfeil, dvs brytningsfeil i øyet fra de er unge. Dette er for de fleste…

Les mer
RLE/Linseoperasjon

Hvorfor bruker man ulike linser til synskorrigerende linseoperasjon

Blogg Øyet er vår viktigste sans. Å kunne se klart både på avstand og nært, er for de aller fleste…

Les mer
Test1

Argus Syn har åpnet ny klinikk i Drammen

Høsten 2021 åpnet Argus Syn klinikk for synskorrigerende behandling i Volvats Lokaler i 3. teasje på CC Drammen. Her møter…

Les mer

Partner i den Blaa familien

Blogg Offensiv holdning, spisskompetanse, godt samarbeid og presisjon gir alltid resultater. Det gjelder på både på banen og for Argus…

Les mer

Hvordan velger jeg den beste og tryggeste klinikken for synsoperasjon?

Stadig flere drømmer en brillefri tilværelse. Men mange føler seg usikre på om de tør å ta en synsoperasjon. Uansett, første trinn på veien til godt syn er å ta en forundersøkelse hos en klinikk som tilbyr synskorrigende behandlinger.

Les mer
laseroperasjon

Hvorfor er det ulike metoder for laseroperasjon?

Synskorrigering (refraktiv kirurgi) med laser har i større skala vært praktisert siden slutten av 1980 tallet. Hensikten med behandlingen er å korrigere retningen lyset går gjennom øyet ved å justere hornhinnekrumningen.

Les mer
Test1

For å unngå smitte av Coronavirus

Som kirurgisk klinikk har Argus Syn gjennom alle år praktisert et omhyggelig og kvalitetssikret hygiene- og renholdsregime for å eliminere muligheten for bakterievekst og smitte. Disse tiltakene er ytterligere skjerpet inn før og under koronapandemien.

Les mer

Drømmer du om godt syn uten briller eller kontaktlinser?

Første trinn i en vellykket synsoperasjon er forundersøkelsen. Under denne konsultasjonen måler og undersøker vi alle forhold i øyet. Måleresultatene benyttes senere når vi gjør selve synskorrigeringen.

Les mer
Synskorrigering

Synskorrigering med laser

På slutten av 1980 tallet hadde forskerne kommet frem til en teknologi der man ved en enkel operasjon kunne justere krumningen på hornhinnen, slik at lysbrytning ble optimal.

Les mer
synskorrigering

Trygg synskorrigering hos Argus Syn med ReLEx SMILE Femtosekund Laser​

Argus Syn er den eneste klinikken i Norge, som har kjøpt inn den avanserte VisuMax Femtosekund laser for ReLEx Smile synskorrigering. Laseren er utviklet og produsert av det anerkjente firmaet Carl Zeiss.

Les mer

Laseroperasjon på hornhinnens overflate

Langsynthet, overlangsynthet eller hypermetropi er betegnelser på er en tilstand hvor øyet er for kort i forhold til øyets lysbrytende kraft, slik at fokus for bildet man ser faller bak netthinnen.

Les mer

Briller og kontaktlinser eller permanent synskorrigering?

Uklart eller dårlig syn kan ha flere årsaker. Mange mennesker er født med, eller utvikler i ung alder ulike brytningsfeil i øyet, noe som fører til at man blir nærsynt, langsynt eller har skjeve hornhinner.

Les mer
brillefri

Er det mulig å bli brillefri?

Siden omkring 1990 har mange titalls millioner mennesker rundt om i verden blitt brillefri etter synskorrigerende operasjon. Ca 50% av alle mennesker har en medfødt eller utvikler i ungdomstiden en brytningsfeil i øyet.

Les mer

All kompetanse på ett sted

Argus Syn er en privat øyekirurgisk klinikk som tilbyr synskorrigerende operasjoner. Dette er ulike behandlingsformer der man endrer brytningsforholdene i øyet, slik at synet blir klart uten briller eller kontaktlinser.

Les mer
nærsynte

Hvorfor er noen nærsynte?

Hvis krumningen på hornhinnen er for stor eller hvis øyeeplet er avlangt, vil lysstråler som kommer inn i øyet bli fokusert i et plan som ligger foran netthinnen. Siden lyset ikke blir fokusert på netthinnen, blir bildet uklart og det blir vanskelig å fange opp detaljer.

Les mer

Hvorfor er noen langsynte

Langsynthet, overlangsynthet eller hypermetropi er betegnelser på er en tilstand hvor øyet er for kort i forhold til øyets lysbrytende kraft, slik at fokus for bildet man ser faller bak netthinnen. Bildet som netthinnen sender til synssentret i hjernen blir derfor uklart.

Les mer

Hva er skjeve hornhinner?

Skjeve hornhinner – astigmatisme – betyr at ”hornhinnekrummingen er ujevn”. Dette vil si at krummingen på hornhinnen er forskjellig målt horisontalt og vertikalt.

Les mer
langsynthet

Kan man laseroperere langsynthet?

Langsynthet, overlangsynthet eller hypermetropi er betegnelser på en tilstand hvor øyet er for kort i forhold til øyets lysbrytende kraft, slik at fokus for bildet man ser faller bak netthinnen. Bildet man oppfatter blir derfor uklart.

Les mer
alderssyn

Alderssyn

Når man kommer opp i 45–50-årsalderen, vil de fleste utvikle presbyopi (aldressyn). Linsen i øyet blir mer stiv og man ser ikke så godt på nært hold. Det blir blant annet vanskelig å lese.

Les mer
Synskorrigering

Synskorrigering – hvordan måler vi synsfeil?

Øyet, synsnerven, synsbanene og synssenteret danner til sammen organet som samler informasjon om hvordan vi ser det som er rundt oss. Gjennom pupillene fanger øynene opp lys, som brytes i hornhinnen og øyelinsen, slik at det blir fokusert som et skarpt bilde på netthinnen.

Les mer
laseroperasjon

Hvem egner seg for synskorrigerende laseroperasjon

Synskorrigerende laseroperasjon er et lite inngrep der man med en avansert og presis excimer eller femtosekund laser foretar en forhåndsprogrammert justering av hornhinnekrumningen.

Les mer
synslaser

Forventet resultat etter behandling med synslaser

Omtrent halvparten av befolkningen har en eller flere brytningsfeil i øyet, som gjør at man er nærsynt, langsynt og/eller har skjeve hornhinner. Frem til for 30 år siden var man avhengig av å korrigere brytningsfeil i øyet med briller eller kontaktlinser.

Les mer

Er det forskjell på synskorrigerende linse-operasjoner?

Synskorrigerende linseoperasjon (RLE) er et alternativ til briller. Dette er en behandlingsform, som velges av stadig flere. Behandlingen går ut på at man bytter ut øyets naturlige linse (som er blitt stiv), med en kunstig linse som er spesialtilpasset de synsfeilene man har.

Les mer
Higher order aberrations

Higher order aberrations

Higher order aberrations er forandringer i øyets hornhinne eller linse. Hovedtypene er sfæriske, kromatiske, trifoil og coma. I korthet kan man si at higher order aberrations påvirker både bilde- og fargeskarpheten.

Les mer
laseroperasjoner

Myter og fakta om synskorrigerende laseroperasjoner

I denne bloggen finner du et knippe av de vanligste antagelsene. Hvis det er noe som her er uklart eller at du har forestillinger, som ikke er besvart, håper vi du tar kontakt med oss i Argus Syn slik at vi kan svare på dine spørsmål.

Les mer
Synskorrigerende linseoperasjoner grå stær

Myter og fakta om synskorrigerende linseoperasjoner

Synskorrigerende linseoperasjon er det samme kirurgiske inngrepet, som man gjør ved en grå stær operasjon. Forskjellen er typen linser som legges inn.

Les mer
synskorrigerende

Fri oppfølging etter synskorrigerende operasjon

Etter synskorrigerende behandling hos Argus Syn blir alle pasienter fulgt opp med kontroller av synet og operasjonsresultatet.

Les mer

Hva betyr det for deg som pasient at Argus Syn er ISO-sertifisert

Bakgrunnen for at vi valgte å ISO-sertifisere Argus Syn var at vi ønsket enda større fokus på kvalitetstyringen rundt pasientbehandlingene i klinikken. Sertifiseringen gir blant annet en garanti for at våre behandlinger følger samme prosedyre og har samme kvalitet.

Les mer
Synskorrigerende linseoperasjoner grå stær

Grå stær

Grå stær betyr at øyets naturlige linser er blitt grå og ugjennomsiktig. Som regel skjer dette med økt alder, men også nyfødte og unge mennesker kan ha det. For å oppnå godt syn fjernes den grå massen i linsen og det føres inn en erstatningslinse.

Les mer
Etterstær

Etterstær og behandling av dette

Etter en grå stær- eller en synskorrigerende linseoperasjon, vil det kunne danne seg uklarheter i den gjenværende linsekapselen. Dette skyldes at det er igjen noen få celler i kapselen etter linseoperasjonen.

Les mer
Øyelokksoperasjon

Øyelokksoperasjon før og etter

De fleste pasienter som kommer til Argus Syn har funnet veien til klinikken fordi de har blitt anbefalt å kontakte oss av bekjente, venner eller familie, som tidligere er blitt operert hos Argus Syn.

Les mer
Øyelokksoperasjon

Øyelokksoperasjon noe for meg

Såkalt medisinske årsaker til øyelokksoperasjon kan være overskuddshud i en slik grad at det gir skygger i synsfeltet, tyngdefølelse, eksem og svette i hudfolder på øyelokket eller uttalt bruk av pannemuskulatur som igjen gir rynkning av pannen og hodepine.

Les mer

Grønn eller grå stær, hvilken er «den farlige»?

Grå stær (katarakt) skyldes uklarheter i øyets naturlige linse. For å korrigere dette, gjøres en enkel operasjon der man erstatter de uklare linsene med kunstige linser.

Les mer
Bilde av øye

Keratitt – hornhinnebetennelse, årsaker og behandling

Keratitt er en betennelse i det ytterste gjennomsiktige laget foran i øyet, – hornhinnen. En infeksjon i hornhinnen som ikke blir behandlet kan føre til synsnedsettelse eller i verstefall at man mister synet.

Les mer
synstest

Hjelp, førerkortet mitt utløper og jeg trenger fornyelse!

Dersom du ønsker å beholde førerkortet etter at du har fylt 75 år, må du gjennomgå en helseundersøkelse og en synstest. Synstesten kan du ta hos oss ved å bestille øyelegetime hos oss.

Les mer

Chalazion, årsaker og behandling av dette

Årsaken til Chalazion er tiltetting (obstutruksjon) av utførselsgangene fra de meibomske kjertlene i øyelokket. Disse kjertlene produserer fettstoffer til tårevæsken. Obstruksjonen fører til opphopning av fettstoffer i kjertelen og betennelse i øyelokket.

Les mer
netthinnesykdommer

Netthinnesykdommer

Sansecellene som fanger opp bilder, slik at vi ser, sitter i netthinnen. Netthinnen dekker innsiden av øyeveggen. Av forskjellige årsaker kan det oppstå rifter, defekter eller hull i denne hinnen.

Les mer
Diabetes

Diabetes

Diabetes kan ofte føre til skade på blodkarene i netthinnen. Tilstanden kalles diabetisk retinopati. Pasienter med sukkersyke skal gå jevnlig til kontroll hos øyelege for å forebygge netthinneskade.

Les mer
Morsomme fakta om øyet​

Morsomme fakta om øyet​

Hele fire femdeler av alle sanseinntrykk kommer via øynene.
Øyet består av to millioner deler.
Du blunker mindre når du leser, noe som er grunnen til at øynene dine hurtigere blir trøtte. Du blunker mer mens du snakker.

Les mer